spot_img

„Adio, Kaiser!” Presa internaţională deplânge dispariţia lui Franz Beckenbauer

spot_img

Presa sportivă internaţională i-a adus un omagiu ”Kaiser-ului” Franz Beckenbauer, decedat duminică la vârsta de 78 ani, alocând spaţii largi dispariţiei unei legende a fotbalului, transmite AFP.

L’Equipe a dedicat întreaga pagină a site-ului său legendarei fotografii a lui Franz Beckenbauer cu braţul imobilizat în timpul semifinalei Cupei Mondiale 1970 din Mexic împotriva Italiei, una dintre cele mai cunoscute imagini din istoria fotbalului.

În articolul său ”Marşul împăratului” dedicat vieţii lui Beckenbauer, cotidianul sportiv francez salută un ”libero de geniu”, un ”antrenor acoperit de glorie”, apoi un ”manager de succes”, care ”a reuşit totul de-a lungul cursului nenumăratelor sale vieţi, înainte ca afacerile să-i umbrească munca”.

În Italia, Sky Sports a ales alte două fotografii cu Beckenbauer, una cu tricoul lui Bayern, iar cealaltă în costum în timpul carierei sale de selecţioner, cu titlul ”Adio Kaiser”.

Gazzetta dello Sport a titrat ”un mit al fotbalului” care a dispărut: ”Adio Kaiser. Franz Beckenbauer a murit, el avea 78 de ani”. Cotidianul italian a postat o fotografie a lui Beckenbauer în costum, când a cucerit Cupa Mondială 1990 ca selecţioner pe Stadionul Olimpic din Roma, alături de căpitanul Lothar Matthaeus şi de Andreas Brehme, autorul unicului gol al finalei contra Argentinei.

”Zeii fotbalului i-au dat Kaiser-ului Beckenbauer o clasă imensă. El dădea impresia că alunecă pe gazon şi fiecare din gesturile sale emanau o fineţe tehnică”, a scris Corriere della Sera.

”RIP. Der Kaiser”, a titrat sobru tabloidul britanic The Sun, care a adăugat ”O legendă pentru întotdeauna. Germanul este unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor”.

”El a avut cel mai grozav şi cel mai recunoscut supranume şi precum contemporanul său Eddy Merckx, ‘Canibalul’ în ciclism, porecla de ‘Kaiser’ i s-a potrivit perfect şi a servit pentru a-l defini”, a scris The Guardian.

În Spania, cotidianul AS a evocat de asemenea ”legenda” şi ”simbolul fotbalului german”, în timp ce Marca a scris că odată ”cu moartea lui Beckenbauer, Germania îşi pierde nu numai cel mai mare fotbalist, dar şi una dintre cele mai mari personalităţi din ultimele decenii”.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţat luni seară că fostul mare fotbalist şi antrenor Franz Beckenbauer a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 78 de ani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Liga Naţională de handbal masculin: CSM Constanţa, repriză secundă perfectă în duelul cu CSM Bucureşti

Victorie la 9 goluri pentru CSM Constanța! Formaţia de...

Mondialele de bob! Echipa profesorul Paul Neagu, încurajată de fostul împingător al Prinţului Albert de Monaco

Oaspete de seamă în „cartierul general” al lotului naţional...

Să vină punctele, să curgă victoriile! Week-end incendiar pentru echipele CSM-ului Constanţa

O nouă săptămână plină, cu meciuri importante pentru echipele...
spot_img

Liga Naţională de handbal masculin: CSM Constanţa, repriză secundă perfectă în duelul cu CSM Bucureşti

Victorie la 9 goluri pentru CSM Constanța! Formaţia de la malul mării s-a impus, cu scorul de 34-25 (12-11), pe terenul celor de la...

Mondialele de bob! Echipa profesorul Paul Neagu, încurajată de fostul împingător al Prinţului Albert de Monaco

Oaspete de seamă în „cartierul general” al lotului naţional feminin de bob al României, care participă, în acest week-end, la Campionatele Mondiale de la...

Să vină punctele, să curgă victoriile! Week-end incendiar pentru echipele CSM-ului Constanţa

O nouă săptămână plină, cu meciuri importante pentru echipele de volei, baschet, handbal și rugby ale CSM Constanţa, în ligile naționale, dar și în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.