spot_imgspot_img

AEP: 18.978.908 cetăţeni cu drept de vot, înscrişi în Registrul electoral, la 31 mai

spot_img

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă, luni, că numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, la data de 31 mai, este de 18.978.908, fiind cu 12.297 mai mulţi faţă de ultima informare publică de la sfârşitul lunii aprilie.

Potrivit unui comunicat al AEP, diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale şi a importurilor de date de la Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP) şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte (DGP).

În luna mai, la nivelul Primăriilor au fost radiate din Registrul electoral 19.962 persoane ca urmare a decesului şi a 215 persoane ca urmare a interzicerii exercitării dreptului de a alege sau că au fost puşi sub interdicţie.

De asemenea, un număr de 107 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în luna mai este de 19.696, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP).

Totodată, datele importate de la Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor arată că au intrat în evidenţe 2.673 alegători noi, iar din datele de la Direcţia Generale de Paşapoarte au intrat 9.998 alegători noi.

AEP mai precizează că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.018.921 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 959.987 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.