spot_imgspot_img

Alegeri europarlamentare: 915 secţii de votare pentru românii din străinătate. Cele mai multe, în Italia

spot_img

Peste 900 de secţii au fost organizate pentru românii care vor să voteze în străinătate la scrutinul pentru reprezentanţii în Parlamentul European, cele mai multe fiind în Italia – 150, a declarat, marţi, reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procesele electorale din străinătate, Iulian Ivan, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a spus că această cifră, 915, este una record, iar numărul de secţii este direct proporţional cu numărul de români din fiecare ţară.

Astfel, cele mai multe secţii de votare sunt în Italia – 150, Spania – 147, Marea Britanie – 104.

Există locuri în care nu au fost organizate secţii de votare fie pentru că personalul militar român a fost retras din regiune, fie pentru că misiunea diplomatică a fost închisă sau mutată. Este vorba de Afganistan, Mali, Rusia – Rostov pe Don, Ucraina – Odesa, Sudan, Libia, Coreea de Nord, Venezuela.

Ivan a spus că au fost transmise, până în acest moment, peste 2,5 milioane de buletine de vot şi peste 8.400 de ştampile. Oficialul MAE a subliniat că toţi cetăţenii români care se vor afla în străinătate din străinătate pot vota în orice secţie de votare deschisă prin MAE în străinătate.

În funcţie de fusul orar, votarea în străinătate pentru europarlamentare va începe pe 8 iunie, 22,00 ora României (primele secţii se vor deschide în Noua Zeelandă) şi se va încheia pe 10 iunie, 8,00 ora României (ultimele secţii se vor închide pe Coasta de Vest a SUA).

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.