spot_imgspot_img

Alina Gorghiu: Ministerul Justiţiei va furniza Republicii Moldova experţi pentru aderarea la Uniunea Europeană

spot_img

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, joi, în urma unei întâlniri avute cu omologul său din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, că partea română va furniza ţării vecine experţi pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Ministerul român al Justiţiei va furniza experţi pentru aderarea la UE. Vrem ca Republica Moldova să aibă ‘pe apelare rapidă’ contact cu cei mai buni experţi români”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ea spune că există mobilizare pentru a se organiza anul acesta cel de-al treilea Forum de Justiţie România – Republica Moldova, unde se propune încheierea un nou Plan de acţiune în domeniul justiţiei.

Ministrul precizează că va fi analizată oportunitatea înfiinţării unui post de magistrat de legatură al României în Republica Moldova.

„Avem un volum mare de cereri de asistenţă juridică. Aproape 250 de dosare doar în 2023, fără să luăm în considerare corespondenţa intermediară. Dacă le adăugăm şi pe acelea, ne apropiem de 1.000 de dosare”, a precizat Alina Gorghiu.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.