spot_imgspot_img

Alpinistul român Adrian Ahriţculesei pleacă în expediţie pe Everest

spot_img

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, cunoscut pentru performanţa de a fi primul bărbat din România care a încheiat „Circuitul celor şapte vulcani”, va pleca spre Nepal, într-o expediţie în care şi-a propus să cucerească cel mai înalt vârf din lume, Everest (8.848 m).

Expediţia se va desfăşura în perioada 12 aprilie – 30 mai, interval în care alpinistul din Petroşani va trece prin mai multe etape de aclimatizare până la momentul în care va ataca vârful.

Ahriţculesei va ajunge cu avionul, pe 13 aprilie, în Katmandu, după care va pleca spre Lukla, de unde va începe pregătirile necesare pentru ascensiunea pe Everest. În primele zece zile ale expediţiei, alpinistul şi-a propus să ajungă în tabăra de bază, la 5.300 de metri altitudine, după care va urma o perioadă de aclimatizare.

„Este o nouă provocare. De mine depinde totul: să fiu sănătos şi să mă aclimatizez. De asemenea, un factor important al reuşitei este vremea”, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Ahriţculesei.

El a arătat că din tabăra de bază îşi va transporta singur bagajul şi hrana spre taberele superioare, dar în ascensiune va fi însoţit de un şerpaş, care va avea rolul să-l ajute în caz de nevoie.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.