spot_img

Amenzi în valoare de 6.918.000 lei aplicate ITM Constanţa, în anul 2022

spot_img

Pe parcursul anului 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a desfășurat acțiuni de control și verificare a agenților economici care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța, campanii de control  organizate la nivel naţional, pe domenii de activitate, cât și acțiuni de control organizate la nivel local în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Jandarmeriei Constanța, Serviciului Imigrări, Direcției Antifraudă 2 Constanța etc.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Munca au verificat, în anul 2022, un număr de 3.640 agenţi economici, din care 679 au fost sancționați.

Au fost aplicate 679 sancțiuni contravenționale, din care 437 amenzi contravenționale în valoare de 5.406.500 lei, și 242 de avertismente. Au fost depistate 136 persoane care lucrau fără forme legale la 51 angajatori, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 1.560.000 lei, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, semnat de inspectorul şef Marian Becheanu.

 

Referitor la activitatea de control privind securitatea şi sănătatea în muncă, în perioada 1.01-31.12.2022, inspectorii de muncă au efectuat 2052 controale, în urma cărora s-au constatat 944 de neconformități, motiv pentru care s-au dispus 944 măsuri de remediere.

S-au aplicat 944 sancțiuni contravenționale, din care 568 avertismente şi 376 amenzi contravenționale în valoare totală de 1.511.500 lei.

În cursul anului 2022, în cadrul „Campaniei naționale de supravegherea pieței produselor industriale din domeniul de competență al Inspecției Muncii, conform programului sectorial pentru anul 2022, coordonat de către Comisia Europeană”, s-au efectuat 98 controale, controalele realizându-se la importatori, distribuitori şi comercianți, pentru un număr de 246 de produse reglementate de directivele din domeniul de competență al Inspecției Muncii.

 

În anul 2022, au fost înregistrate și soluționate un număr de 1.155 sesizări ale cetățenilor cu referire la : concedieri abuzive, neplata drepturilor salariale, neplata orelor suplimentare, nerespectarea timpului de lucru şi de odihnă, neacordarea concediilor de odihnă, refuzul angajatorului de a îndeplini măsurile dispuse în urma controlului, refuzul angajatorului de a elibera documentele solicitate, nerespectarea programului de lucru și altele.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Liga Naţională de handbal masculin: CSM Constanţa, repriză secundă perfectă în duelul cu CSM Bucureşti

Victorie la 9 goluri pentru CSM Constanța! Formaţia de...

Mondialele de bob! Echipa profesorul Paul Neagu, încurajată de fostul împingător al Prinţului Albert de Monaco

Oaspete de seamă în „cartierul general” al lotului naţional...

Să vină punctele, să curgă victoriile! Week-end incendiar pentru echipele CSM-ului Constanţa

O nouă săptămână plină, cu meciuri importante pentru echipele...
spot_img

Liga Naţională de handbal masculin: CSM Constanţa, repriză secundă perfectă în duelul cu CSM Bucureşti

Victorie la 9 goluri pentru CSM Constanța! Formaţia de la malul mării s-a impus, cu scorul de 34-25 (12-11), pe terenul celor de la...

Mondialele de bob! Echipa profesorul Paul Neagu, încurajată de fostul împingător al Prinţului Albert de Monaco

Oaspete de seamă în „cartierul general” al lotului naţional feminin de bob al României, care participă, în acest week-end, la Campionatele Mondiale de la...

Să vină punctele, să curgă victoriile! Week-end incendiar pentru echipele CSM-ului Constanţa

O nouă săptămână plină, cu meciuri importante pentru echipele de volei, baschet, handbal și rugby ale CSM Constanţa, în ligile naționale, dar și în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.