spot_imgspot_img

Andreea Grecu, medaliată cu argint la Campionatele Europene şi Cupa Mondială de monobob. Constanţa, preţuieşte-ţi valorile!

spot_img

O singură cursă şi două medalii la Sigulda, în Letonia, pentru constănţeanca Andreea Grecu, indiscutabil cel mai valoros pilot de bob al României, la ora actuală.

Pentru a doua oară consecutiv, sportiva pregătită de profesorul Paul Neagu a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de bob de la Sigulda 2024, în proba de monobob.

Andreea și-a dovedit talentul de pilot și a avut o evoluție excelentă pe pârtia din Letonia. Lider după prima manșă, cu un start exploziv (5.61 sec), constănţeanca a atins pe traseu viteza maximă de 112,32 km/h și a trecut linia de sosire după 53.46.

Duelul cu valoroasele reprezentante ale Germaniei a creat spectacolul cursei. În manșa secundă, Andreea a avut același start și a rezistat presiunii pe traseu, unde, pe final, a pierdut câteva sutimi, iar cu 54.27 secunde (al treilea timp al manșei) s-a clasat pe locul doi.

Victoria i-a revenit Lisei Buckwitz (Germania), care a recuperat fantastic în manșa secundă după un start foarte bun, în timp ce bronzul a fost câștigat de Laura Nolte (Germania), campioană olimpică la Beijing 2022 la dublu.

Cursa a contat și pentru Cupa Mondială, Andreea câștigând aceeași medalie, argintul. Alături de ea și cele două germance a urcat pe podium și americanca Elana Meyers Taylor, vicecampioană olimpică la monobob, care a terminat la egalitate cu Laura Nolte, pe locul trei.

În clasamentul mondial al piloților de monobob, Andreea ocupă locul cinci, cu 1.114 puncte, după şase curse în care a ocupat pozițiile 3, 6, 7, 7, 4 și 2.

 

„Este al doilea an consecutiv când Andreea Grecu este vicecampioană europeană la monobob. Din 2020 şi până acum, a cucerit trei medalii de argint la Campionatele Europene. Eu sunt sigur că nimeni, în sporturile de iarnă, au mai atins această performanţă!

Mai mult decât atât, a venit şi medalia de argint la Cupa Mondială din Sigulda!

După prima manșă, conducea. Problema este că ea nu era învăţată cu această presiune! Nu a cedat, dar germanca Buchwitz a dat cu şase sutimi mai bun startul al doilea. Diferenţa de start se triplează până jos…

În concluzie, fără a fi considerat lipsit de modestie, nu greşesc cu nimic atunci când afirm că Andreea Grecu este, în acest moment, cea mai valoroasă sportivă la disciplinele de iarnă.

Mă bucur enorm de aceste rezultate de excepţie în sporturile de iarnă.

Dar oare îi impresionează pe funcţionarii din sportul constănţean? Nu cred! Poate că nu-şi dau seama de această valoare! Din păcate!”, a declarat profesorul Paul Neagu.

 

Dacă actualii conducători ai sportului constănţean nu par a fi impresionaţi de performanţele de top ale Andreei, în schimb, Elena Frîncu le-a transmis un mesaj de felicitare special.

„Felicitări constănţenii mei stelişti. Ce să facem dacă la Constanţa nu avem bob! Ne bucurăm şi pentru CS Steaua! Suntem tot din România şi suntem ai COSR!

Andreea şi Paul, vă aşteptăm acasă cu drag!”, a transmis fosta şefă a sportului constănţean.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.