spot_img

Animation Bucharest International Film Festival – între 22-24 septembrie, la Bucureşti, Sinaia şi Piteşti

spot_img

Cea de-a treia ediţie a Animation Bucharest International Film Festival (ABIFF), care va avea loc în perioada 22-24 septembrie, la Cinema Union din Bucureşti, precum şi la Cinema Carpaţi din Sinaia şi Cinema Trivale din Piteşti, propune cinefililor o nouă selecţie de filme de lung şi scurtmetraj de animaţie din întreaga lume.

Festivalul va fi deschis la Cinemax Veranda din Bucureşti, cu proiecţia filmului „Robot Dreams,” regizat de Pablo Berger, un film de animaţie bazat pe celebrul volum grafic al scriitoarei americane Sara Varon.

„Robot Dreams” a strălucit la numeroase festivaluri internaţionale de prestigiu, inclusiv Cannes Film Festival 2023, Toronto International Film Festival 2023, Melbourne International Film Festival 2023 şi Sarajevo Film Festival 2023, fiind recompensat cu Contrechamp Award la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy 2023.

Ediţia din acest an aduce în prim-plan diversitatea şi creativitatea din lumea animaţiei, reunind viziuni artistice din colţuri diferite ale globului.

Programul competiţiei ABIFF 2023 include următoarele 11 scurtmetraje:

* „0:00 A.M.,” regia Yaunshen Yang, China, 2022,

* „A World in Chaos,” regia David Crisp, Ungaria, 2023,

* „Breaza – The Legend of the Stained Woman,” regia Eugen Munteanu, România, 2023,

* „Dessert Critter,” regia Lina Walde, Germania, 2023,

* „Legacy,” regia Tamas Ivady, Ungaria, 2023,

* „Lights,” regia Jitka Nemikinsova, Cehia, 2023,

* „No More Mr. Bag Guy,” regia Clement Delcroix, Naim Yavuz, Samuel Duby, Maxime Lamblin, Lucinda Roussel, Esteban Haro, Franţa, 2022,

* „The Eternal Question,” regia Mariia Konopatova, Rusia, 2023,

* „The Missing Color,” regia Arthur Felipe Fiel, Brazilia, 2023,

* „The Pillar Of Strength,” regia Aie Ibrahim, Malaezia, 2022,

* „The Sprayer,” regia Farnoosh Abedi, Iran, 2022.

Acestea vor concura pentru două premii: Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în valoare de 800 de euro şi Premiul pentru cel mai bun film tematic în valoare de 500 de euro.

Tot pentru publicul tânăr şi familiile lor, ABIFF prezintă „Oink” (2022), regizat de Mascha Halberstad, un film de animaţie cu o poveste adorabilă, prezentat cu succes la festivaluri internaţionale, inclusiv la Berlin International Film Festival în 2022.

În secţiunea filmelor clasice, festivalul invită la (re)descoperirea filmului „Novăceştii” (1988), regizat de Constantin Păun, o adaptare a baladei despre Baba Novac, care oferă o incursiune plină de farmec în trecutul istoric al României.

De asemenea, ABIFF va readuce în atenţia publicului filmul de animaţie românesc „Mercy Street,” regia Ştefan Buzea, Alexandru Buzea, Nicolae Radu, realizat în 2016. „Mercy Street” este povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură cu scopul de a salva muzica lumii.

În plus, festivalul include şi secţiunea specială „ABIFF Classic Latvian Animation Shorts Showcase,” dedicată animaţiilor clasice din Letonia.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Monumentul istoric – Gara din oraşul Murfatlar, pusă în valoare de administraţia locală

„Am încercat pe cât posibil să pun în valoare...

Fotbal: Arbitrul Sebastian Colţescu a stabilit un nou record de meciuri conduse în Superligă – 382

Arbitrul Sebastian Colţescu, în vârstă de 46 de ani,...

CSM Constanţa răspunde prin fairplay: Acceptă amânarea solicitată de Sepsi Sf. Gheorghe, în Liga Naţională de baschet feminin

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Constanța a acceptat amânarea partidei...
spot_img

Monumentul istoric – Gara din oraşul Murfatlar, pusă în valoare de administraţia locală

„Am încercat pe cât posibil să pun în valoare această clădire, chiar dacă nu se află în proprietatea primăriei. Astfel, am eliberat fațada de...

Fotbal: Arbitrul Sebastian Colţescu a stabilit un nou record de meciuri conduse în Superligă – 382

Arbitrul Sebastian Colţescu, în vârstă de 46 de ani, a condus partida cu numărul 382 din carieră pe prima scenă a fotbalului românesc şi...

CSM Constanţa răspunde prin fairplay: Acceptă amânarea solicitată de Sepsi Sf. Gheorghe, în Liga Naţională de baschet feminin

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Constanța a acceptat amânarea partidei din Liga Națională de baschet feminin, care ar fi trebuit să se dispute la data...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.