spot_imgspot_img

Antony Blinken, aşteptat la Tel Aviv, unde va încerca să prevină implicarea Libanului în război

spot_img

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este aşteptat în Israel unde va încerca să obţină o detensionare a conflictului din Fâşia Gaza şi o evitare a răspândirii acestuia în Liban, ţară unde luni o lovitură israeliană a ucis un lider militar al organizaţiei şiite pro-iraniene Hezbollah, informează agenţia AFP.

Acest responsabil militar, ucis în satul Kherbet Selm, la aproximativ 10 kilometri de frontiera cu Israel, ”juca un rol de prim plan în conducerea operaţiunilor” din sudul Libanului, unde schimburile de tiruri transfrontaliere sunt cvasicotidiene între mişcarea libaneză pro-iraniană şi armata israeliană.

Creşterea tensiunilor în această zonă alimentează îngrijorările privind o destabilizare şi mai mare a regiunii, în contextul în care războiul dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza a intrat deja în a patra lună.

Duminică, secretarul de stat american, a cărui ţară este principala susţinătoare a Israelului, a avertizat că acest conflict ar putea crea ”metastaze” în regiune.

Potrivit unor responsabili americani, Blinken vrea să împiedice antrenarea Libanului în război şi să exercite presiuni asupra Israelului în sensul intrării într-o fază mai puţin costisitoare în vieţi palestiniene.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.