spot_img

Antrenorul neozeelandez Vern Cotter va ajuta staff-ul României pe durata Cupei Mondiale la rugby 2023

spot_img

Antrenorul neozeelandez Vern Cotter s-a alăturat staff-ului Stejarilor în calitate de consultant pe durata Cupei Mondiale din Franţa (8 septembrie – 23 octombrie), a anunţat Federaţia Română de Rugby.

Cotter a mai fost prezent la câteva din antrenamentele echipei din această primăvară, în timpul participării la Rugby Europe Championship.

”Mă bucur să fac parte din aventura României la Cupa Mondială de Rugby. Am urmărit antrenamentele echipei încă de la începutul acestui an, din Rugby Europe Championship şi voi fi implicat în calitate de consultant pentru Cupa Mondială, sperând că Stejarii vor progresa şi vor face jocuri bune, depăşind aşteptările tuturor”, a declarat Vern Cotter.

În vârstă de 61 de ani, Cotter are un palmares impresionant, făcând parte din staff-ul tehnic al echipei Crusaders între 2005 şi 2006, ca antrenor de înaintare, apoi între 2006 şi 2014 a antrenat în Franţa, în Top 14, pe Clermont, după care din 2014 a preluat naţionala Scoţiei. A participat cu ”Ciulinii” la Cupa Mondială 2015, fiind cel mai de succes antrenor al acestora în era profesionistă, având un procentaj de victorii de 53%.

A revenit în Franţa unde a antrenat, din nou în Top 14, pe Montpellier, după care din 2020 a preluat naţionala Fiji, calificată la Cupa Mondială din Hexagon, demisionând la începutul acestui an, din motive personale.

Luna trecută, Cotter a semnat un contract de doi ani cu echipa neozeelandeză Auckland Blues, care evolueză în Super Rugby Pacific.

În Franţa, Stejarii joacă în Grupa B şi vor disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux. Apoi vor juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoţa (Lille) şi pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.