spot_imgspot_img

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film şi muzică veche, între 20 şi 29 iunie, la Ateneu

spot_img

Cea de-a III-a ediţie a Athenaeum Summer Festival, un eveniment care include în program lucrări celebre de muzică clasică, jazz, muzică din filme, muzică veche, concerte în aer liber cu acces gratuit şi concerte în sală, va avea loc în perioada 20 iunie – 29 iunie, a anunţat, vineri, Filarmonica George Enescu.

„Athenaeum Summer Festival este un eveniment care îşi propune să pregătească publicul de vacanţă cu unele din cele mai iubite lucrări de muzică clasică, veche, de film şi divertisment, precum şi de jazz. Se adresează aşadar unui public larg, motiv pentru care vom avea şi două concerte în aer liber, pe esplanada Ateneului, la care accesul va fi gratuit”, a declarat directorul Filarmonicii George Enescu, Marin Cazacu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Invitată specială, marea soprană britanică Sally Matthews va interpreta, în premieră în România, scena finală din opera Capriccio de Richard Strauss, în cadrul concertului din 20 iunie care marchează deschiderea festivalului şi închiderea stagiunii 2023 – 2024 a Filarmonicii George Enescu.

Concertul va fi susţinut de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Leo Hussain.

Pentru iubitorii de jazz, pe 25 iunie, este programat concertul Transylvanian Folk Songs, susţinut de Trio Lucian Ban, John Surman, Mat Maneri.

Gala de închidere va fi susţinută de Orchestra Simfonică de Stat din Salonic pe 29 iunie, cu un program care cuprinde Concertul pentru vioară şi orchestră în re major, op. 35, de Ceaikovski şi Simfonia Christus, de Harilaos Perpessas. Concertul va fi dirijat de Yannis Pouspourikas şi o va avea ca solistă pe violonista Liya Petrova.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.