spot_imgspot_img

AUR: Dan Tanasă îl reclamă pe Iohannis la Parchet în legătură cu banii cheltuiţi pe deplasările externe

spot_img

Deputatul AUR Dan Tanasă a depus, marţi, la Parchetul General o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, în care solicită ca procurorii să cerceteze modul în care au fost cheltuite sume „exorbitante” pentru vizitele şefului statului în străinătate.

El a precizat că demersul se bazează pe informaţiile apărute în presă, iar infracţiunile reclamate sunt de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare şi uzurparea funcţiei.

Dan Tanasă l-a reclamat şi pe un consilier prezidenţial, pentru că acesta ar fi secretizat informaţiile cu privire la costurile deplasărilor externe.

„Am înregistrat astăzi un denunţ penal pe numele preşedintelui Klaus Iohannis şi pe numele unui domn consilier prezidenţial, George Vladimir Duhan, precum şi pe numele tuturor persoanelor cu atribuţii de serviciu în legătură cu situaţia sesizată în vederea cercetării săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare şi uzurparea funcţiei.

Demersul nostru este unul de bun-simţ. Considerăm că informaţiile apărute în mass-media merită un răspuns din partea unui organ de cercetare penală. Credem că cele reliefate în aceste anchete jurnalistice comportă şi aspecte de ordin penal. Trebuie să vedem dacă secretizarea acestor informaţii s-a făcut conform legii. Trăim totuşi într-o ţară în care şi pentru un pix, într-o primărie de comună, trebuie să întocmeşti un referat, trebuie să justifici. Sumele exorbitante cheltuite de Iohannis pentru deplasări în străinătate, pentru domnia sa, soţia dânsului şi doi – trei oameni din jurul său, trebuie să vedem în ce măsură au existat cereri de ofertă, în ce măsură s-a respectat procedura de achiziţie publică, care au fost justificările pentru care aproape toate cursele aeriene au escală la Sibiu. Există aspecte de ordin penal şi numeroase semne de întrebare cu privire la aceste deplasări şi, în opinia noastră, Ministerul Public trebuie să investigheze şi să vadă dacă totul se face legal”, a declarat Dan Tanasă, la Parchetul General.

În opinia deputatului, vizitele externe ale preşedintelui au fost mai degrabă nişte concedii de lux.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.