spot_img

Baschetbalistele de la CSM Constanța vor da piept cu Galatasaray, în grupele EuroCup

spot_img

CSM Constanța va da piept în EuroCup Women cu una dintre cele mai puternice echipe feminine din Europa, Galatasaray Basket, echipă care a disputat finala competiției în sezonul precedent.

La Munchen, a avut loc tragerea la sorți EuroCup Women și EuroLeague Women la baschet femnin din acest sezon, iar CSM Constanța, calificată direct în grupe, și-a aflat adversarele.

Sezonul regulat va consta în 12 grupe formate din patru echipe, cu precizarea că o singură reprezentantă a unei țări poate face parte dintr-o grupă.

CSM Constanța va face parte din Grupa C, alături de Galatasaray (Turcia), Union Féminine Angers Basket 49 – ufab49 / Equipe professionnelle (Franța) și Vilniaus Kibirkštis (Lituania).

Primele două meciuri pentru CSM Constanța vor fi în deplasare, Galatasaray vs CSM Constanța, UFAB 49 vs CSM Constanța urmând ca în primul meci din Cupele Europene pe teren propriu să întâlnim Kibirkstis Vilnius.

„Suntem într-o grupă puternică, vom întâlni finalista de anul trecut din EuroCup Women, care din punctul meu de vedere, și în acest an, este una dintre favoritele competiției continentale. Pentru noi va fi primul an într-o Cupă Europeană și vom căuta să livrăm cel mai bun nivel de baschet. Deasemenea este un moment oportun să vedem la ce nivel se poate ridica baschetul românesc în comparație cu cel din Franța sau Lituania. Îmi doresc un sezon în care să aducem din nou, spectacolul baschetbalistic pe teren, și să performăm cât mai mult în Cupele Europene. Este primul sezon, unul în care sunt încrezător în forța echipei noastre!” a declarat antrenorul principal, Alexandru Olteanu.

După tragerea la sorți, directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș, a declarat: „Suntem la primul sezon într-o Cupă Europeană, unul în care ne vom măsura puterile cu echipe de tradiție din campionatele europene. Întâlnim Angers, sfert finalistă EuroCup în sezonul trecut și o echipă de playoff în campionatul Franței, Top 7, ne vom măsura forțele cu echipa campioană a Lituaniei și finalista Ligii Baltice, echipă care vine dintr-o țară cu un excelent background baschetbalistic. Fiind o echipă nouă în competiție, repartizată în urna a 4-a (din patru urne), nu a fost un avantaj pentru noi, era de așteptat să dăm piept cu cel puțin o echipă puternică din competiție, însă mă bucură că orașul Constanța, constănțenii și România, vor avea ocazia să trăiească aceste partide pe viu, cu siguranță vom avea parte de un baschet spectacol. Constanța va întâlni finalista EuroCup Women din sezonul trecut și una dintre cele mai constante și puternice echipe din baschetul european și mondial, Galatasaray.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.