spot_imgspot_img

Berlinul se îndoieşte de capacitatea Ungariei de a asigura preşedinţia rotativă a Consiliului UE

spot_img

Secretarul de stat german pentru afaceri europene, Anna Luhrmann, şi-a exprimat, marţi, 30 mai, îndoielile cu privire la capacitatea Ungariei de a deţine preşedinţia Consiliului UE în a doua jumătate a anului 2024, în asentiment cu preocupările manifestate de deputaţi din Parlamentul European, transmite France Presse.

Ungaria, condusă de premierul naţionalist Viktor Orban, „este în prezent izolată în cadrul Uniunii Europene din cauza problemelor legate de statul de drept, care sunt într-adevăr grave”, a declarat oficialitatea germană cu ocazia unei reuniuni cu responsabili europeni la Bruxelles.

Anna Luhrmann a subliniat că Ungaria „lasă în continuare să planeze îndoiala cu privire la sprijinul său pentru Ucraina în războiul de agresiune brutal dus de Rusia”.

„Iată de ce am îndoieli cu privire la capacitatea Ungariei de a exercita cu succes preşedinţia Consiliului”, a spus în continuare ea.

Şeful diplomaţiei Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra, şi-a exprimat de asemenea „disconfortul” faţă de perspectiva preşedinţiei ungare a UE. „Asta-i ceea ce simţim cu toţii”, a spus el.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat,...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o...
spot_img

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film şi muzică veche, între 20 şi 29 iunie, la Ateneu

Cea de-a III-a ediţie a Athenaeum Summer Festival, un eveniment care include în program lucrări celebre de muzică clasică, jazz, muzică din filme, muzică...

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.