spot_imgspot_img

BestJobs lansează HIRE, serviciul cu agenți dedicați pentru recrutare mai rapidă a candidaților potriviți

spot_img

Atragerea de talente este o provocare și mai mare pentru companii în 2023, în contextul în care piața locală a muncii se confruntă cu un puternic deficit de candidați, atât calitativ, cât și cantitativ, iar recrutarea pentru poziții de experți poate dura până la şase luni. În aceste condiții, BestJobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, lansează HIRE, un serviciu care ajută companiile să angajeze candidatul potrivit cu normă întreagă, pe proiecte sau în regim de freelancing. Cu ajutorul consultanților HIRE, companiile optimizează costurile procesului de recrutare și reduc timpul de căutări ale candidaților potriviți și cu 45%.

Pe piața muncii din România, candidații care se găsesc cel mai greu din cauza disponibilității reduse sunt în sectoare precum Construcții, HoReCa, Producție/ Logistică sau Transporturi. La acestea, se adaugă domeniile care suferă din cauza deficitului calitativ, cauzat de lipsa de specialiști cu formare dedicată, precum IT/ Telecom, Agricultură/ Zootehnie sau Inginerie, potrivit analizei BestJobs.

Procesul de recrutare arată diferit și în funcție de nivelul de experiență sau de categoria de candidați, eforturile necesare în recrutare și formare pentru pozițiile specializate (experți, middle și top management) fiind semnificative, iar costurile ridicate. Astfel, timpul mediu de angajare ajunge și la 60 de zile în cazul „gulerelor albe” și al pozițiilor frecvent deschise, dar poate ajunge până la 6 luni, în cazul persoanele înalt calificate („gold collars”), foarte căutate pe piața muncii, esențiale în operațiunile de business, după cum arată statisticile BestJobs.

„Dacă în cazul deficitului cantitativ, soluția cel mai adesea folosită de companii este importul de forță de muncă din țări din afara Uniunii Europene, în cazul deficitului calitativ, rezolvarea este și mai complicată, mai ales când dezvoltarea afacerii depinde de echipe bine pregătite și complete. La BestJobs, sprijinim companiile să eficientizeze procesul de recrutare și, prin serviciul HIRE, le punem la dispoziție consultanți dedicați, cu ajutorul cărora să identifice mult mai rapid și optim candidații potriviți. Până acum, companiile care au apelat la experții HIRE au reușit să angajeze în cel mult o lună pentru roluri pentru care înainte alocau și 60 de zile”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

HIRE, cea mai completă soluție de recrutare de pe piață, ajută companiile să angajeze candidatul potrivit cu normă întreagă, pe proiecte sau în regim de freelancing. În acest sens, specialiștii HIRE realizează profilul candidatului ideal, scanează piața, identifică și evaluează talentele de top în raport cu cerințele angajatorului și locul de muncă disponibil, iar ulterior realizează selecția celor mai potriviți candidați. În plus, companiile primesc suport specializat pe tot parcursul procesului de recrutare.

Prin strategiile personalizate, consultanții HIRE ajută la stabilirea unui profil corect al candidatului, pas care influențează semnificativ succesul procesului de recrutare. Astfel, ei îi îndrumă pe angajatori în crearea unui set complet de abilități necesare, aliniat la piața din care face parte clientul, cultura organizațională, valorile și direcția de dezvoltare a companiei.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.