spot_imgspot_img

Biroul Electoral Central repune în discuţie situaţia alegerilor de la Costineşti

spot_img

Biroul Electoral Central (BEC) repune în discuţie situaţia alegerilor de la Costineşti, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a respins cererea de anulare a scrutinului electoral din respectiva localitate, a transmis luni Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEJ, Vlad Jipa, „în cadrul BEC se repune în discuţie subiectul Costineşti”.

„Conform ultimului proces verbal de îndreptare eroare materială de astăzi 17.06.2024 al BECL Costineşti, scorul pentru primar este 772 la 771, diferenţă de un vot. Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la poziţia 24 a votat fără a avea dreptul cetăţeanul ucrainean (…). Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fără a avea drept de vot, cetăţeanul ucrainean (…) a votat la poziţia 42”, a informat reprezentantul BEJ Constanţa.

La sfârşitul săptămânii trecute, BEC a respins cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti, formulată de Partidul Social Democrat – filiala Constanţa. Decizia a fost luată după analizarea documentelor justificative primite de la Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr. 29 Costineşti, for care a concluzionat că este necesară anularea alegerilor pentru administraţia publică locală din data de 9 iunie.

În adresa înaintată de BECC Costineşti către BEC au fost menţionate mai multe nereguli constatate, printre care faptul că două persoane, dintre care una este un cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept.

După ce la Costineşti s-au numărat de mai multe ori voturile, a fost desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, în detrimentul candidatului PSD, la o diferenţă de un singur vot.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.