spot_img

CCIR a parafat un Memorandum de Înţelegere cu Camera de Comerţ Bogota pentru promovare bilaterală

spot_img

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a semnat, marţi, 28 februarie, un Memorandum de Înţelegere cu Camera de Comerţ Bogota pentru promovarea comerţului şi a investiţiilor bilaterale, în marja Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ (WCF), eveniment organizat în Columbia.

„CCIR continuă să sprijine demersurile referitoare la internaţionalizarea business-ului românesc cu accent pe pieţele non-europene, acolo unde prezenţa firmelor româneşti, deşi foarte vizibilă în trecut, a început să se estompeze în ultimii ani.

Semnarea acestui memorandum reprezintă un pas foarte important pentru comunităţile de afaceri din cele două state, ambele identificând noi oportunităţi de dezvoltare, rezultate din evoluţiile geopolitice recente. Atât România cât şi Columbia, unul dintre cele mai importante state din America Latină, au nevoie de o relaţie economică dinamică care să valorifice total potenţialul economic al celor două ţări.

Demersul de astăzi aduce în prim plan importanţa camerelor de comerţ în viaţa economică a unui stat şi, în acelaşi timp, rolul de pivot în ceea ce priveşte dezvoltarea dialogului dintre oamenii de afaceri români şi columbieni. Este foarte important faptul că astăzi, urmare a discuţiilor cu preşedintele Uribe, am reuşit să stabilim domenii în care România şi Columbia pot avea realizări concrete, precum: energia verde, sustenabilitate, IT&C, transport şi infrastructură.

De asemenea, la fel de important este şi cadrul creat de întâlnirile WCF prin care se pot stabili astfel de contacte la nivel economic”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

La evenimentul din Bogota, delegaţia României a reuşit să stabilească măsuri concrete de acţiune împreună cu omologii columbieni, care să vizeze dinamizarea schimburilor comerciale dintre cele două state.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.