spot_img

Cel mai mare cârnat de pe Valea Nirajului şi alte premiere, la Festivalul Gastro Lanka de la Dămieni

spot_img

Cel mai mare cârnat de pe Valea Nirajului, cea mai mare ciorbă de legume, o „bucătărie” de peste 150 de metri, tobogane şi labirinturi din baloţi de paie sau concursurile de aruncat şunca şi ridicatul cârnaţilor, se regăsesc printre surprizele primei ediţii ale Festivalului Gastro Lanka, programat să aibă loc în perioada 2-3 septembrie, pe dealurile din satul Dămieni.

Festival Gastro Lanka a fost iniţiat de Szasz Sandor şi Marton Szilard în scopul promovării gastronomiei, a valorilor regiunii, a producătorilor locali şi a antreprenorilor de pe Valea Nirajului.

În cadrul festivalului, va fi organizat un loc gastronomic în formă de U care va ocupa o suprafaţă de circa 150 de metri, în care bucătarii îşi vor dovedi măiestria.

Potrivit organizatorilor Festivalului Gastro Lanka, pe lângă muzică, bucate şi divertisment, pe parcursul a două zile vor fi organizate întreceri pentru familii, cum ar fi alergatul în saci, prinsul purcelului, aruncarea şuncii sau ridicatul mormanului de cârnaţi.

Partea de gastronomie a Festivalului Gastro Lanka va fi coordonată de Foris Kinga, coproprietara Castelului Haller din Ogra, despre care organizatorii susţin că „poate să introducă magia în mâncare”, iar partea de imagine îi va reveni lui Szabo Zsolt.

Pregătirile pentru prima ediţie a Festival Gastro Lanka sunt undeva la 60-70%, estimează organizatorii, care au precizat că locul desfăşurării activităţilor se întinde pe o suprafaţă de 4 hectare pe dealul Bekecs, vor fi disponibile 16 puncte de servire pentru mâncăruri şi că există numeroase locuri de parcare disponibile.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.