spot_imgspot_img

Cezar Creţu a adus României punctul de onoare în meciul cu Taiwan, scor 1-3, în Cupa Davis

spot_img

Cezar Creţu a adus României punctul de onoare în meciul cu Taiwanul, câştigat de asiatici cu 3-1, sâmbătă, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din Mamaia.

Creţu l-a învins pe Tung-Lin Wu cu 6-4, 6-4, după o oră şi 45 de minute, într-o partidă fără miză.

Deşi a fost condus în ambele seturi, cu 2-0 în primul şi cu 3-1 în al doilea, Creţu, care a disputat primul său meci de simplu pentru echipa de Cupa Davis, a reuşit să revină de fiecare dată şi să câştige.

Vineri, în primul meci de simplu, Nicholas David Ionel a fost învins fără drept de apel de Chun-Hsin Tseng, cu 6-3, 6-0, iar Marius Copil a fost învins în al doilea de Yu Hsiou Hsu cu scorul 7-6 (7/5), 7-5.

Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Victor Cornea/Cezar Creţu a fost întrecută de cuplul Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang cu 6-1, 6-4, asigurând victoria Taiwanului.

Căpitanul echipei României, Gabriel Trifu, i-a avut la dispoziţie pe următorii jucători pentru această întâlnire: Nicholas David Ionel (20 ani, locul 226 ATP la simplu, locul 432 ATP la dublu), Marius Copil (31 ani, locul 327 la simplu, 688 la dublu), Filip Cristian Jianu (22 ani, 356 la simplu, 559 la dublu), Cezar Creţu (22 ani, 384 la simplu, 702 la dublu), Victor Vlad Cornea (29 ani, 68 la dublu).

Căpitanul echipei Taiwanului, Hsiao-Yung Chang, i-a convocat pe următorii: Yu Hsiou Hsu (24 ani, 180 ATP la simplu, 232 ATP la dublu), Tung-Lin Wu (25 ani, 182 la simplu, 426 la dublu), Jason Jung (24 ani, 232 la simplu, 692 la dublu), Chun Hsin Tseng (22 ani, 326 la simplu, 1.127 la dublu), Tsung-Hao Huang (23 ani, 584 la simplu, 377 la dublu).

România şi Taiwanul nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Davis.

În februarie, în play-off-ul Grupei Mondiale I, România a învins Thailanda cu 3-2, în deplasare, iar Taiwanul a dispus de Mexic cu 3-1, tot în deplasare.

La începutul anului viitor, România va juca un play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.