spot_imgspot_img

Cioloş: PNL trebuie să decidă ce doreşte în politica românească; vom susţine în Parlament un Guvern minoritar

spot_img

PNL trebuie să decidă ce doreşte în politica românească, pentru că, mai devreme sau mai târziu, liderii liberali „vor avea de înfruntat realitatea”, a afirmat, vineri, în contextul asumării răspunderii Guvernului pe pachetul fiscal, eurodeputatul Dacian Cioloş, care a anunţat că parlamentarii membri ai REPER vor susţine un Guvern minoritar cu USR şi Forţa Dreptei.

„PNL trebuie să decidă ce doreşte în politica românească. Mai devreme sau mai târziu, liderii liberali vor avea de înfruntat realitatea şi vor decide dacă sunt cu adevărat liberali sau dacă acceptă statutul de filială PSD. Poate că e viaţă uşoară să fii tractat de către PSD la guvernare sau în alegeri, dar nu cred că cei care au votat măcar o dată în viaţă cu PNL apreciază subordonarea în faţa lui Marcel Ciolacu şi să primească ordinele dintr-un birou din Kiseleff unde încă tronează tabloul lui Ion Iliescu. Cred că e suficient pentru istoria noastră că PNŢCD s-a dizolvat în PSD, poate evităm ca PNL să aibă aceeaşi soartă”, a scris Cioloş, pe Facebook.

Potrivit europarlamentarului, „contextul în care Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea să pună taxe pe cei care ţin economia românească dinamică le dă ocazia liderilor liberali să facă un pas în lateral din relaţia de subordonare cu PSD”.

„Există de ieri un text pentru o moţiune de cenzură împotriva creşterilor de taxe pe care le vrea Marcel Ciolacu şi o invitaţie făcută tuturor partidelor din opoziţia democratică de a iniţia împreună această moţiune. Am auzit foarte mulţi oameni din PNL spunând că ştiu că măsurile propuse de PSD ţintesc exact oamenii cu profesii liberale, antreprenorii, firmele româneşti, că PSD loveşte exact în electoratul liberal pentru că nu-i pasă dacă acesta votează sau nu. Ba chiar că ar prefera să absenteze la vot pentru că astfel ar creşte procentul propriu. Aşa că, dacă decide să susţină Guvernul PSD în Parlament, probabil că PNL ar putea foarte bine să se şi dizolve după un astfel de vot. Dar are şi şansa să semneze şi să voteze împotriva lui Marcel Ciolacu”, a adăugat Dacian Cioloş.

El a susţinut că, în cazul în care vor vota împotriva Guvernului condus de Ciolacu, liberalii pot rămâne la guvernare, ba chiar şi cu prim-ministru liberal.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.