spot_imgspot_img

Circa 5.600 de copii au participat la a treia ediţie a Proiectului „Hercules”, iniţiat de Ministerul Sportului

spot_img

Proiectul „Hercules”, iniţiat de Ministerul Sportului în vara anului 2022 şi destinat atragerii copiilor către sport, a ajuns la 5.600 de participanţi din toată ţara la cea de-a treia ediţie, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Proiectul oferă elevilor cu vârste între 6 şi 15 ani cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline sportive, pe durata vacanţelor şcolare, cu obiectivul principal de a-i deprinde cu practicarea sportului, pentru a fi mai sănătoşi, dar şi de a-i aduce mai aproape de performanţă.

„Vacanţă activă «Hercules» a implicat, prin joc şi mişcare, copii din toată ţara la cea de a treia ediţie a sa. Ne dorim să extindem în continuare proiectul şi să împrietenim tot mai mulţi elevi cu sportul şi mă bucur să văd că interesul pentru acest proiect este tot mai mare. Prin «Hercules», putem contribui la creşterea bazei de selecţie pentru diferite sporturi, dar şi la dezvoltarea unei tinere generaţii mai active şi mai sănătoase. Ei sunt viitorul!”, a declarat ministrul Sportului, Carol Eduard Novak.

Organizatorii urmăresc să le deschidă interesul pentru practicarea diferitelor discipline şi să stimuleze legitimarea lor în cadrul cluburilor departamentale ale Ministerului Sportului sau al altor structuri sportive de la nivel local.

Proiectul se derulează prin direcţiile judeţene de sport din subordinea Ministerului Sportului, el crescând de la o ediţie la alta, astfel că la ediţia prezentă, care a avut alocat un buget de aproximativ 570.000 de lei, au fost implicate toate cele 42 de direcţii.

Calculele preliminare arată că la cele trei ediţii de până acum au participat peste 17.000 de copii la nivelul întregii ţări.

Conform comunicatului Ministerului Sportului, fiecare judeţ a avut propria ofertă de program, în raport cu resursele umane şi facilităţile sportive existente la nivel local, fiind oferite cursuri de tenis de masă, taekwondo, nataţie, gimnastică artistică şi ritmică, karate, atletism, box, lupte greco-romane, mini rugby, fotbal, baschet, orientare, radio-orientare, handbal, şah, dans sportiv, judo, schi, hochei pe gheaţă, kempo, ju-jitsu, darts, volei, scrimă, nataţie şi handbal pentru copii cu nevoi speciale, arte marţiale, patinaj, tir cu arcul sau badminton.

Cele mai solicitate cursuri au fost cele de nataţie, handbal, fotbal, baschet, atletism, tenis de masă, volei şi judo, dar şi sporturile de iarnă, mai ales schiul, la nivelul judeţelor unde aceste cursuri au putut fi organizate.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.