spot_imgspot_img

ClasicFest – o nouă ediţie, pe 25 şi 26 mai, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia

spot_img

O nouă ediţie a Mogoşoaia ClasicFest, la care şi-au anunţat participarea ţări din America de Sud, Asia, Europa şi Africa, se va desfăşura pe 25 şi 26 mai, sub genericul „Culturile lumii”, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia.

„Pe 25 – 26 mai vă veţi putea bucura de: expoziţii de artă plastică, fotografie, obiecte tradiţionale, proiecţii de filme, concerte, spectacole de dans, ateliere handmade pentru copii. Timp de două zile, în spaţiile de poveste ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia şi-au dat întâlnire: Uruguay, Turkmenistan, Vietnam, Egipt, Siria, Irak, Israel şi România”, anunţă Asociaţia Pro Valores, într-un comunicat remis AGERPRES.

Sâmbătă 25 mai, la ora 13,00 va avea loc Festivitatea de premiere şi vernisajul expoziţiei laureaţilor ediţiei a V-a Concursului Internaţional de artă plastică „Martha Bibescu”, organizat în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România.

În aceeaşi zi, la ora 14,00 va debuta suita de manifestări propusă de Egipt, Siria şi Irak: prezentare de filme documentare, concertul de muzică arabă susţinut de Feras Sarmini (Politiki Lyra) şi Alexandru Nistoreanu (Oud) şi deschiderea expoziţiei reunind lucrări de pictură şi sculptură mică realizate de artiştii Farouk şi Ammar Alnahhas din Siria, de pictorul Geafar Dia din Iark, precum şi obiecte tradiţionale din Egipt.

La ora 16,00, Ambasada Turkmenistanului propune un complex de manifestări din care nu vor lipsi: proiecţii de filme documentare, un recital de dutar (instrument tradiţional din această ţară), spectacolul de dansuri tradiţionale „Kusht Depdi” şi o expoziţie în care vor fi prezentate cărţi dedicate parsonalităţii lui Magtymguly Fragi – 300 de ani de la naşterea creatorului limbilor turcice, precum şi costume tradiţionale şi fotografie.

Duminică 26 mai, de la ora 12,00, debutează manifestările propuse de Vietnam. După proiecţia de filme documentare, va avea loc un spectacol de costume tradiţionale vietnameze, precum şi un recital susţinut de: Trinh Dan Nhi (vioară), Giang Nguyen Zha (violoncel) şi Ana Gheba (pian). De asemenea într-una din sălile de la parterul Palatului Mogoşoaia vor putea fi admirate lucrările de pictură ale pictoriţei Van Duong Thanh.

La ora 14,00, Ambasada Uruguayului propune o călătorie în America de Sud, incluzând conferinţa etnomuzicologului şi cercetătorului Carlos Blanco Fadol, care de-a lungul a 40 de ani a folosit muzica ca un element de comunicare pur antropologic. Acesta va susţine un recital împreună cu percuţionista Irina Rădulescu. La final vor fi proiectate filme documentare despre El Candombe şi expoziţia de fotografie a artiştilor uruguayeni Gaston Britos, Jorge Tulio Idiarte Borada Diaz şi Julio Testoni.

România va fi reprezentată, la ora 16,00, de actriţa Lamia Beligan şi chitaristul Tudor Niculescu Mizil, într-un spectacol sincretic, care va fi urmat de vernisajul expoziţiei de pictură, grafică, litografie şi sculptură a artistului Samy Briss, creator născut la Iaşi, plecat în Israel şi care cunoaşte succesul internaţional în Franţa, odată cu stabilirea la Paris. Prezintă Adina Renţea.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.