spot_imgspot_img

Constanţa: Două nave ale Gărzii de Coastă au revenit acasă din misiuni internaţionale pe Marea Mediterană

spot_img

Două nave ale Gărzii de Coastă au revenit acasă din misiuni internaţionale pe Marea Mediterană, unde au participat la acţiuni de căutare şi salvare pe mare, în cazul a peste 3.000 de persoane care se aflau în pericol.

Garda de Coastă a informat marţi, printr-un comunicat de presă, că şalupa maritimă de intervenţie MAI 3067 şi nava maritimă de patrulare MAI 1102, din cadrul Gărzii de Coastă, au revenit în Portul Constanţa după ce au efectuat misiuni internaţionale sub egida FRONTEX în Marea Mediterană. Navele Poliţiei de Frontieră Române au participat la misiuni specifice, dar şi la acţiuni de căutare şi salvare pe mare, unde peste 3.000 de persoane s-au aflat în pericol.

Şalupa maritimă de intervenţie MAI 3067 a participat, în perioada 7 mai – 1 noiembrie, la Operaţiunea Comună „THEMIS 2023”, organizată sub egida Agenţiei Europene pentru Poliţie de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX).

„În perioada detaşării, poliţiştii de frontieră au desfăşurat 193 misiuni de supraveghere maritimă, efectuând un număr de 1.081 de ore de patrulare în scopul asigurării securităţii frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. Poliţiştii de frontieră au participat la 70 acţiuni de căutare şi salvare pe mare, în care 2.488 de persoane se aflau în pericol, parte dintre aceştia, adulţi şi copii, fiind transbordaţi la bordul navei Poliţiei de Frontieră. Acestora le-a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă, la solicitare, fiind debarcate în siguranţă conform indicaţiilor autorităţilor italiene”, reiese din comunicat.

Cea de a doua navă maritima de patrulare, MAI 1102, care a revenit acasă, a participat, în perioada 9 august – 1 noiembrie, în cadrul aceleiaşi operaţiuni organizate sub egida FRONTEX.

„În această perioadă, poliţiştii de frontieră au desfăşurat 35 misiuni de supraveghere maritimă, efectuând un număr de 771 de ore de patrulare în scopul asigurării securităţii frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. Poliţiştii de frontieră au participat, în această perioadă, la patru acţiuni de căutare şi salvare pe mare în care 576 de persoane se aflau în pericol, parte din acestea fiind transbordate la bordul navei MAI 1102. Acestora le-a fost acordată asistenta medicală de urgenţă, la solicitare, ulterior fiind debarcate în siguranţă conform indicaţiilor autorităţilor italiene”, se mai spune în comunicat.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.