spot_imgspot_img

Constanţa: Lucrările de amenajare a parcului de la Gară au avansat considerabil

spot_img

Reconstrucția parcului de la Gară continuă.

„Demarate la finele anului trecut, atunci când imaginea parcului era una degradată și fără niciun interes din partea populației, lucrările de amenajare a parcului au avansat considerabil.

Au fost dezafectate vechile alei, s-a introdus sistemul de irigații, au fost executate șanțurile pentru introducerea fibrei optice și a cablurilor pentru sistemul de iluminat modern, centura de beton a gardului a fost realizată în proporție de 70%, s-a realizat suportul de piatră pentru amenajarea noilor alei.

Începe reconfigurarea noilor alei, iar echipe specializate vor executa lucrări de corecție și toaletare a arborilor din parc. În urma acestei reconfigurări, suprafața de spațiu verde va crește cu 2.000 de mp.

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a avizat tăierea a patru arbori (un castan sălbatic, doi plopi și un arțar), care vor fi înlocuiți. Mai mult, bogata și valoroasa vegetație existentă va fi completată, la finalizarea proiectului, cu încă 130 de arbori.

Reamintim că proiectul se derulează în baza avizelor si autorizațiilor obținute din partea instituțiilor abilitate, inclusiv cele de mediu, iar lucrările sunt efectuate conform contractului încheiat cu antreprenorul și cu normele legale în vigoare.

Valoarea totală a investiției este de 17.474.195,86 lei cu TVA”, au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.