spot_imgspot_img

Constanţa: Poliţiştii de frontieră români aflaţi în misiune Frontex pe Marea Mediterană au salvat 79 de migranţi

spot_img

Poliţiştii de frontieră români aflaţi în misiune Frontex pe Marea Mediterană au salvat 79 de migranţi aflaţi pe o barcă, la sud de Lampedusa, a informat Garda de Coastă.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 3064 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în Italia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune Themis 2024, coordonată de Agenţia Frontex, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, 79 de migranţi aflaţi pe o barcă din lemn de mici dimensiuni, aflată în zona economică exclusivă, la sud de Lampedusa.

„În seara zilei de 30 iunie 2024, poliţiştii de frontieră de la bordul navei MAI 3604 au fost informaţi de către echipajul unui elicopter italian de supraveghere din cadrul aceleiaşi misiuni despre existenţa unei posibile ţinte la aproximativ 12 mile marine sud de Lampedusa. Astfel, colegii noştri s-au îndreptat spre zona semnalată, iar la scurt timp au interceptat o barcă de mici dimensiuni, aflată în derivă în apele teritoriale italiene, la bordul căreia se aflau foarte multe persoane, stabilindu-se că este un pescador din lemn, fără pavilion, supraîncarcat cu migranţi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Întrucât condiţiile hidro-meteorologice nu erau favorabile, s-a luat decizia transbordării tuturor celor 79 de persoane pe nava poliţiei de frontieră române, deşi capacitatea acesteia a fost de asemenea depăşită.

În urma intervenţiei de salvare au fost recuperate 79 de persoane, printre care 70 de bărbaţi, cinci femei şi patru copii, provenind din Egipt, Pakistan şi Siria.

„Întreaga operaţiune s-a întins pe parcursul mai multor ore, fiind desfăşurată cu dificultate, pe timp de noapte, iar persoanele epuizate. Acţiunea de salvare s-a finalizat cu succes, persoanele fiind aduse în port, preluate de către autorităţile italiene care au demarat procedurile specifice în astfel de situaţii. La finalizarea acţiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 3064 ‘Kewatec’, care are un echipaj format din 8 poliţişti de frontieră şi care a început misiunea pe 12 iunie 2024 în Marea Mediterană, şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex”, se mai spune în comunicat.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.