spot_imgspot_img

Constanța: Trei sensuri giratorii existente vor fi reconfigurate, altele vor fi desfiinţate

spot_img

Primăria Constanța a emis autorizaţia de construire AC 711, pentru proiectul „îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța – bulevardul I.C. Brătianu, inclusiv organizarea de șantier”.

Este vorba despre amplasamentul situat în zona de vest a Municipiului Constanța cu o suprafață de aproximativ 225.300 mp, din care suprafața de spații verzi totală este de 13.500 mp, tronsoanele 1, 2, 3, 4, 5.

Potrivit proiectului de hotărâre nr. 84/22.02.2023, pentru eliminarea disfuncționalităților existente pe bulevardul I. C. Brătianu, respectiv ambuteiaje în orele de vârf, viteză redusă de circulație a transportului public, și lipsa pistelor dedicate exclusiv bicicliștilor este propusă realizarea pe anumite tronsoane ale bulevardului a câte unei benzi de circulație, pe fiecare direcție de mers, asigurarea de benzi dedicate exclusiv mijloacelor de transport public prin transformarea primei benzi de circulație într-o astfel de bandă, precum și desființarea spațiilor de parcare existente pe bulevard.

Trotuarele vor fi reabilitate, urmând ca în cadrul lățimii trotuarelor să se realizeze, pe zonele unde spațiul existent permite acest lucru, piste dedicate exclusiv bicicliștilor, câte o pistă de biciclete pe fiecare sens de circulație, ce vor avea îmbrăcăminte asfaltică colorată. Pistele de biciclete se vor încadra cu borduri 10 x 15 cm către trotuare, cât și către zonele verzi adiacente. Lățimea pistelor de biciclete va fi de minim 1,20 m incluzând lățimea bordurilor de încadrare (minim 1,00 m îmbrăcăminte asfaltică colorată).

Având în vedere că unul din obiective este prioritizarea transportului public, în cadrul proiectului s-a prevăzut desființarea unor sensuri giratorii (sensuri giratorii ale căror elemente geometrice nu respectă normativele în vigoare – AND 600) și reconfigurarea celor trei intersecții giratorii existente:

– B-dul I.C. Brătianu cu Strada Bucegi;

– B-dul I.C. Brătianu cu acces Lidl (langa strada Mircea Berberian);

– B-dul I.C. Brătianu cu Strada I.L. Caragiale; Acestea vor fi reconfigurate ca intersecții semaforizate.

Tot în cadrul proiectului se vor moderniza următoarele intersecții: I.C. Brătianu – Bucegi – Refugiu autobuz – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – Lidl – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – I. L. Caragiale – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – TP 1 (în apropiere de strada Bravilor) – trecere de pietoni semaforizată I.C. Brătianu – TP 2 (în apropiere de strada Corbului) – trecere de pietoni semaforizată I.C. Brătianu – TP 3 (în apropiere de strada Labirint) – trecere de pietoni semaforizată I.C. Brătianu – Theodor Burada – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – Oborului – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – Avram Iancu – intersecție semaforizată.

 

Valoarea investiției este estimată la aproximativ 109.354.740,65 lei. Perioada propusă pentru implementarea proiectului „Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța B-dul I. C. Brătianu” este de 18 de luni.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.