spot_imgspot_img

Constănţeanca Andreea Grecu „atacă” pârtia de bob de la Lake Placid. Este al cincilea pilot al lumii!

spot_img

Week-end plin de adrenalină pentru sportiva constănţeană Andreea Grecu.

După ce delegaţia tricoloră a trecut, în urmă cu câteva zile, Atlanticul, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu va lua startul atât în proba feminină de monobob, cât şi în cea de dublu două persoane feminin din cadrul etapei de Cupă Mondială găzduită de celebra staţiune americană Lake Placid.

În proba de monobob (17 sportive înscrise), alături de Andreea, va mai concura o reprezentantă a României, Georgeta Popescu.

La start, sunt prezente nume „grele” din bobul mondial, precum germancele Laura Nolte, Lisa Buckwitz, Maureen Zimmer, americancele Elana Meyers Taylor, Kaysha Love, australianca Breeana Walker ori canadianca Cynthia Appiah.

„Suntem în Lake Placid, pentru ultima etapă de Cupă Mondială a sezonului. Primele probe au fost de skeleton, acum urmăm noi, cei de la bob. Este o pârtie cu grad sporit de dificultate, care, anul viitor, va găzdui întrecerile Campionatelor Mondiale.

Noi vom concura pe boburi închiriate. Nu avem ce face, transportul materialelor din Europa în America este foarte scump. Chiar şi în aceste condiţii, sperăm să obţinem rezultate cât mai bune”, a declarat profesorul Paul Neagu.

În altă ordine de idei, Federaţia Internaţională de Bob şi Sanie (IBSF) a publicat clasamentele la zi în probele de monobob, respectiv bob două persoane feminin.

Cu un total de 1.306 puncte, Andreea Grecu ocupă locul cinci la monobob, pe primele trei poziţii figurând, în ordine, Lisa Buckwitz, Laura Nolte, ambele din Germania, respectiv Kaysha Love (SUA).

La bob feminin două persoane, cel mai bun pilot al României la ora actuală, Andreea Grecu, a acumulat 1.048 puncte, cu care a urcat pe poziţia a şaptea, semn că ar avea nevoie de un împingător mai puternic. Podiumul în această probă a fost acaparat de reprezentantele Germaniei. Laura Nolte este lideră, urmată de Kim Kalicki şi Lisa Buckwitz.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.