spot_imgspot_img

Constantin Toma: O treime din autoturismele înregistrate la nivelul municipiului Buzău, mai vechi de 15 ani

spot_img

O treime din autoturismele înregistrate la nivelul municipiului Buzău sunt mai vechi de 15 ani, a precizat primarul Constantin Toma în ziua în care a fost dat startul programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla local.

Începând cu data de 31 iulie, timp de o lună, proprietarii care îşi casează autovehiculele mai vechi de 15 ani pot obţine suma de 3.000 de lei prin programul Rabla Local derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) şi administraţiile publice locale.

„Începând de luni, 31 iulie, ora 10,00, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate-Rabla local. Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei informatice pusă la dispoziţie de către AFM, până pe 31 august sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. Un aspect important este că persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidenţele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanţare şi să realizeze înscrierea în aplicaţie doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăşeste în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare. După înscriere, AFM va transmite lista cu persoanele fizice înscrise către primăriile participante în cadrul Programului, ulterior, persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia. După semnarea contractului de finanţare cu UAT-ul, persoana fizică va casa şi va radia din circulaţie şi din evidenţa fiscală autovehiculul uzat şi va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 lei (2.400 lei alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local)”, a transmis Primăria Buzău.

La nivelul municipiului, 20.000 de autoturisme din totalul celor înregistrate sunt mai vechi de 15 ani.

„La Buzău, din 60.000 de maşini înregistrate, o treime, 20.000, sunt mai vechi de 15 ani. Spune ceva acest lucru, este şocant, cu siguranţă sunt sub Euro 4, sunt rable. Sper ca acest proiect să continue, Buzăul intră cu 1.000 de maşini în momentul ăsta şi sper ca după epuizarea acestei cifre AFM să continue acest program. Înscrierile se fac la AFM, dimineaţă deja erau deja 4-5 persoane să se înscrie la primărie. Le-am explicat că nu se întâmplă la primărie, le-au explicat câţiva dintre angajaţi procedurile”, a declarat, pentru AGERPRES, Constantin Toma.

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează, conform ghidului de finanţare, că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat,...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o...
spot_img

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film şi muzică veche, între 20 şi 29 iunie, la Ateneu

Cea de-a III-a ediţie a Athenaeum Summer Festival, un eveniment care include în program lucrări celebre de muzică clasică, jazz, muzică din filme, muzică...

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.