spot_imgspot_img

Covasna: 260 de probe de miere înscrise la cea de-a doua ediţie a concursului Nektaria

spot_img

Un număr de 260 de probe de miere au fost înscrise la cea de-a doua ediţie a concursului apicol Nektaria, ce va avea loc la finele acestei luni la Sfântu Gheorghe, informează organizatorii.

Potrivit acestora, vineri dimineaţă a început evaluarea probelor, câştigătorii urmând să fie desemnaţi de către un juriu profesionist.

„Vă anunţăm cu plăcere că cea de-a doua ediţie a Concursului de miere Nektaria a fost chiar mai populară decât anul trecut, întrucât un total de 260 de probe au fost înscrise de apicultorii din Secuime. În această dimineaţă, la Arcuş, juriul profesionist a început să evalueze probele introduse în concurs şi să decidă cine va avea cea mai bună miere în 2023”, au scris aceştia pe pagina de Facebook a evenimentului.

Preşedintele Asociaţiei judeţene de Apicultură Covasna, Deak Mihaly, a declarat pentru AGERPRES că Nektaria este un concurs regional, ce are ca scop promovarea mierii şi a crescătorilor de albine din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

Apicultorii s-au putut înscrie cu mai multe sortimente de miere, din fiecare trebuind să predea câte trei borcane a câte o jumătate de kilogram de miere: unul neetichetat, care a ajuns la juriu pentru evaluare şi două etichetate, care vor intra în etapa a doua, când vor fi desemnaţi câştigătorii.

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul expoziţiei ce va fi organizată la Sfântu Gheorghe în data de 30 septembrie, cu prilejul Târgului de toamnă, a precizat acesta.

Prima ediţie a concursului Nektaria a avut loc anul trecut la Odorheiul Secuiesc, în judeţul Harghita.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.