spot_imgspot_img

Covasna, castelul Mikes din Zăbala: 17 echipe şi-au anunţat participarea la Parada cârnaţilor

spot_img

Un număr de 17 echipe de bucătari profesionişti şi amatori şi-au anunţat, până acum, participarea la cea de-a 18-a ediţie a Paradei cârnaţilor, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la castelul Mikes din localitatea Zăbala.

Organizatorii au precizat că cei care doresc să ia parte la acest concurs gastronomic se mai pot înscrie până miercuri, 22 noiembrie, inclusiv.

„Noutatea este că anul acesta festivalul va avea loc la Zăbala şi nu la Sfântu Gheorghe, cum a fost până acum. Va fi organizat într-un hambar, care este un loc mai apropiat de tradiţii decât o sală de sport. Parada cârnaţilor este cel mai vechi festival gastronomic din judeţul Covasna şi ne-am implicat în organizare, chiar dacă nu vom avea niciun profit financiar, pentru că vrem să se păstreze tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă. De altfel, noi am participat şi în alţi ani la acest eveniment, fie în calitate de spectatori, fie de concurenţi”, a declarat Albert Zoltan, reprezentantul Zabola Estate.

Deschiderea oficială a Paradei cârnaţilor va avea loc sâmbătă, la ora 11, iar concurenţii vor avea la dispoziţie trei ore pentru prepararea produselor pe care le vor preda juriului.

Membrii juriului vor puncta nu doar gustul şi aspectul cârnaţilor, ci şi cea mai veselă şi mai elegantă echipă, cele mai inedite decoraţiuni, precum şi cea mai autentică şi cele mai originale reţete, iar festivitatea de premiere va începe la ora 16,30.

Cea de-a 18-a ediţie a Paradei cârnaţilor este organizată de Ordinul Cavaleresc al Preparatorilor în Aer Liber , ASIMCOV, Visit Covasna, Fundaţia Roy-Chowdhury Mikes, Zabola Estate Transylvania şi Asociaţiei Pro Zabola.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.