spot_imgspot_img

Covasna: Cota de recoltare a urşilor, suplimentată cu încă şapte exemplare

spot_img

Cota de recoltare a urşilor alocată judeţului Covasna a fost suplimentată în acest an cu încă şapte exemplare, prin relocarea din alte zone ale ţării, a declarat conducerea Agenţiei de Protecţie a Mediului Covasna.

Potrivit directorului instituţiei, Gheorghe Neagu, urşii s-au înmulţit foarte mult în ultimii ani, numărul acestora fiind estimat la peste 2.000 de exemplare la nivelul judeţului Covasna.

Acesta a menţionat, totodată, că Ministerul Mediului stabilise iniţial o cotă de recoltare de 14 urşi la nivelul judeţului, dar recent a suplimentat numărul cu încă şapte.

„Acum e în derulare proiectul Ministerului Mediului pe specia urs, se face o numărătoare ştiinţifică. Oricum, numărul faţă de anul trecut a mai crescut, au fost observate ursoaice care au câte trei pui care au ieşit de la hibernat.

Recent s-a mai primit o derogare pentru şapte urşi în judeţul Covasna. S-a dat un ordin din 16 ianuarie, care a modificat Ordinul 723 şi s-au mai primit cote de urs la Băţani, Belin, Cernat, Ojdula, Turia, Zăbala. Au fost recoltaţi până acum patru şi au mai rămas trei, doi la Ojdula şi unul la Cernat. Deci, la nivel de ţară au rămas câţiva urşi nerecoltaţi, iar cotele au fost relocate judeţelor cu probleme şi aşa ne-au revenit şi nouă”, a declarat, pentru Agerpres, Gheorghe Neagu.

Acesta a mai spus că, numai anul trecut, animalele sălbatice protejate de lege, în special urşii, au provocat peste 200 de pagube în judeţul Covasna, cele mai afectate zone fiind Bacani, Întorsura Buzăului, Băţani, Baraolt şi Vâlcele.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.