spot_imgspot_img

CSM Constanţa câştigă titlul naţional în baschetul feminin românesc, la doar doi ani de la înfiinţare!

spot_img

CSM Constanţa a încheiat un sezon fabulos, în care a realizat eventul, obținând 20 de victorii în 22 de meciuri jucate în Liga Națională și alte cinci succese consecutive în Cupa României.

Două trofee cucerite în premieră, la nivel de seniori, pentru baschetul constănțean! O performanță istorică, susținută de valoarea lotului, a staff-ului tehnic, de un management profesionist, de autorități și, nu în ultimul rând, de constănțenii care au încurajat echipa în acest sezon la Sala Sporturilor.

O performanță care s-a clădit și pe munca începută în primul an al clubului, când CSM Constanța a devenit vicecampioană națională, câștigând, în trei meciuri, o semifinală cu FCC Baschet UAV Arad, echipă cu nouă titluri în palmares! Revelația ediției trecute, Constanța a făcut pasul următor în acest sezon, reușind să încheie hegemonia celor de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, după şapte titluri consecutive de campioană ale trupei din Covasna.

Echipa antrenată de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu s-a impus în campionat, cu 94-84, la Sala Sporturilor, dar și în semifinalele Cupei României, chiar în Sepsi Arena, cu 88-80! Iar finala Ligii Naționale, contra Aradului, a confirmat parcursul senzațional reușit în această stagiune: CSM a câștigat cu 3-0 lupta pentru medaliile de aur și s-a încoronat campioană chiar în Sala Victoria din Arad.

Constanța intră în Hall of Fame al baschetului feminin românesc, alături de Universitatea Cluj-Napoca (14 titluri), CSM Târgoviște (12), Baschet UAV / ICIM Arad (9), Rapid București (9), Politehnica București (8), Sepsi (7), Știința București (4), Constructorul București (4), Sportul Studențesc (3), CSM Oradea, Voința București și ACRO București, câte un titlu.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.