spot_imgspot_img

„De la presa scrisă la presa on-line, perspective”, manifestare dedicată ziaristului Pamfil Şeicaru

spot_img

Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău va organiza în data de 24 octombrie conferinţa „De la presa scrisă la presa on-line, perspective”, o manifestare dedicată marelui gazetar Pamfil Şeicaru.

Evenimentul va avea loc la sediul instituţiei şi va fi organizat cu sprijinul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR).

„Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău, în parteneriat cu UZPR – Filiala Buzău, organizează marţi, 24 octombrie 2023, de la ora 12.30, manifestarea dedicată evocării lui Pamfil Şeicaru: ‘De la presa scrisă la presa on-line, perspective’. Programul evenimentului include premierea celor mai bune reviste şcolare, susţinerea conferinţei ‘De la presa scrisă la presa on-line, perspective’, de către Ovidiu Zanfir, secretar UZPR, susţinerea conferinţei: ‘Repere istorice în presa buzoiană’, de către Stan Brebenel, preşedinte Filiala UZPR Buzău, susţinerea conferinţei: ‘Exilul lui Pamfil Şeicaru’, colonel în rezervă şi profesor asociat Mihai Goia. La manifestarea din acest an participă elevi din redacţiile revistelor şcolare, profesori, scriitori, jurnalişti, membri UZPR”, a transmis Biblioteca Judeţeană „V.Voiculescu” Buzău.

Pamfil Şeicaru s-a născut în anul 1894 la Buzău, fiind considerat cel mai mare ziarist român dintre cele două războaie mondiale.

„Născut în 1894 la Tăbărăşti, Buzău, Pamfil Şeicaru a fost ziarist şi director al ziarului „Curentul”, cel mai combativ cotidian românesc în perioada dintre cele două războaie mondiale. În august 1944 a părăsit ţara cu ideea de a publica un ziar ce ar fi trebuit să susţină cauza României după încetarea războiului. În 1945 a fost condamnat la moarte în contumacie de comunişti. A petrecut 30 de ani în Spania, iar ultimii ani de viaţă i-a petrecut în Germania. La moartea sa, în octombrie 1980, Primul Ministru al Bavariei, Franz Josef Strauß, l-a omagiat într-un mesaj, descriindu-l drept ‘un patriot român şi eminent ziarist’. În 1966, Ceauşescu l-a graţiat în urma unei ample acţiuni a Securităţii, după care a fost ajutat financiar să publice articole şi cărţi favorabile politicii de independenţă a lui Ceauşescu faţă de Moscova”, informează Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.