spot_imgspot_img

Directorii şcolilor gimnaziale din Mangalia, Hârşova şi Pecineaga, curs de formare profesională în Florenţa

spot_img

Directorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mangalia, prof. Florin Miron, Școlii Gimnaziale Nr. 1 Hârșova, prof. Geanina Mărgineanu, și Școlii Gimnaziale Nr. 1 „Contraamiral Petrică Stoica” Pecineaga, prof. dr. Loredana Eugenia Dima, au participat la un curs de formare profesională în Florența, Italia.

Cursul, intitulat „Classroom management solutions for teachers – New Methodologies Effective motivation, cooperation and evaluation strategies”, organizat de Europass Teacher Academy, a reunit profesori și manageri de școală din Europa, țările participante fiind, alături de România, Estonia, Polonia, Slovacia, Ungaria și Franța.

Cursul face parte din seria activităților primului an de Acreditare Erasmus+, contract nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000128908, finanțat de Comisia Europeană cu o valoare de 33.675 euro, al cărui beneficiar este Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Scopul cursului a fost de a oferi participanților cunoștințe și abilități noi privind managementul clasei de elevi, menținerea educației centrată pe elevi, utilizarea instrumentelor TIC și AI pentru motivația elevilor la clasă cooperarea, strategiile de evaluare și furnizarea de feedback elevilor. Cursul a inclus prezentări, sesiuni de discuții, ateliere de lucru și studii de caz.

„Noi am fost entuziasmați de oportunitatea de a participa la acest curs și de a învăța de la experți din domeniul educației. Credem că noile cunoștințe și abilități pe care le-am dobândit ne vor ajuta să ne îmbunătățim semnificativ practica didactică. Am învățat multe strategii noi și eficiente de predare, de management al clasei, de motivare a elevilor și de evaluare. De asemenea, am avut ocazia de a ne extinde rețeaua de colaborare cu colegi din alte țări europene. Suntem convinși că noile cunoștințe și abilități pe care le-am dobândit ne vor ajuta să ne îmbunătățim semnificativ practica didactică și să le oferim elevilor noștri o educație de calitate.

Pe lângă beneficiile profesionale semnificative, participarea la cursul de formare profesională a reprezentat și o oportunitate excelentă de a promova proiectele și inițiativele Școlii Gimnaziale Nr. 1 «Contraamiral Petrică Stoica» Pecineaga la nivel european. Școala va continua să sprijine inițiativele care aduc valoare adăugată procesului educațional și va încuraja cadrele didactice să se perfecționeze continuu, pentru a oferi elevilor cele mai eficiente și moderne metode de învățare. Înțelegem că elevii noștri vor trăi și vor lucra într-o lume tot mai globalizată, iar educația pe care le-o oferim trebuie să îi pregătească pentru această realitate.

Acest curs este o parte importantă a eforturilor Inspectoratului Școlar Județean Constanța de a dezvolta profesionalismul cadrelor didactice din județ. Inspectoratul sprijină participarea profesorilor la programe de formare profesională de calitate, deoarece consideră că este esențială pentru îmbunătățirea calității educației oferite elevilor”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 „Contraamiral Petrică Stoica” Pecineaga, prof. dr. Loredana Eugenia Dima.

„Dorim să ne exprimăm recunoștința față de Inspectoratul Școlar Județean Constanța care a contribuit la succesul acestei experiențe pentru acreditarea și suportul acordat, și față de Uniunea Europeană pentru finanțarea prin programul Erasmus+, care oferă o oportunitate unică cadrelor didactice din România de a se perfecționa și de a învăța de la cei mai buni profesori din Europa”, a declarat prof. dr. Loredana Eugenia Dima.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.