spot_imgspot_img

Directorul executiv adjunct al DJST Constanţa, prins cu minciuna. Imaginile care l-au dat de gol

spot_img

Porunca a 9-a din Biblie: Să nu mărturiseşti strâmb…

Conflictul dintre Primăria Constanţa, principalul finanţator al CSM Constanţa, şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa a ars până acum la foc mocnit. S-a mai aruncat câte o „petardă”, însă ambele părţi au lăsat senzaţia că pot trece peste orgolii şi pot convieţui împreună, totul în folosul sportului constănţean.

Dar aparenţele înşeală uneori şi iată că nu mai este loc de reconciliere. În ultimele zile ale anului 2023, viceprimarul Ionuţ Rusu a demarat un atac furibund la adresa lui Emil Jan Nichita Ionescu, director executiv adjunct al DJST, după „scandalul Tzancă Uraganu”. Pe scurt, derby-ul Ligii Naţionale de baschet feminin, dintre CSM Constanţa şi Sepsi SIC Sf. Gheorghe, a trebuit să fie amânat, pentru că, în ziua meciului, Sala Sporturilor a fost închiriată pentru concertul manelistului!

Ionuţ Rusu a acuzat conducerea DJST că acţionează în defavoarea sportului şi a transmis Agenţiei Naţionale pentru Sport un referat dur, în care solicită demiterea directorului DJST.

În replică, Emil Jan Nichita Ionescu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a informat anterior conducerea CSM-ului despre concertul manelistului, eveniment de pe urma căruia DJST a încasat o sumă… modică: 4.700 de lei!

Însă, în cadrul acestei conferinţe, Emil Jan Nichita Ionescu a comis o mare eroare. De fapt, a fost prins cu… minciuna. Întrebat dacă, în urmă cu ceva timp, ar fi rupt banerele publicitare ale Federaţiei Române de Baschet, la un eveniment al CSM-ului, acesta a negat cu vehemenţă. Însă, imaginile care circulă în spaţiul public, înregistrate cu o cameră de luat vederi din Sala Sporturilor, îl arată pe Emil Jan Nichita Ionescu, alături de alte persoane, scrijelind banerele.

Distrugere a unui bun al altcuiva, care a plătit pentru acel bun, minciună, rea credinţă… Un gest necugetat comis chiar în ziua în care preşedintele Federaţiei Române de Baschet urma să ajungă la Sala Sporturilor, unde era aşteptat şi ministrul Sportului…  Oare aceasta este atitudine de director, oare aşa este susţinut sportul constănţean?

Dincolo de acest conflict, un proces, cel al descentralizării, trebuie accelerat. Când ai bazele sportive la minister/agenţie/DJST, iar echipele şi sportivii sunt finanţaţi de autorităţile locale, probabilitatea de a se ajunge în asemenea situaţii regretabile devine uriaşă! Orgolii, ambiţii personale, poliţe de plătit, plângeri penale…

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.