spot_img

DJST Constanţa: Elevii, invitaţi vara aceasta să ia parte la proiectul „HERCULES”

spot_img

În perioada 1 iulie – 6 august 2023, Agenția Națională pentru Sport, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, va desfășura Proiectul ”HERCULES”, un program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 și 14 ani, pe timpul vacanțelor școlare, cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline. Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului și a-i aduce mai aproape de performanță.

Astfel, elevii constănțeni sunt invitați să petreacă activ, gratuit, cinci săptămâni din vacanța de vară, în care vor descoperi tainele a 12 discipline sportive: baschet, volei, scrimă, tenis, kendo, karate, judo, fotbal, rugby, yachting, canotaj, caiac canoe.

Cursurile de inițiere vor fi susținute de antrenori cu o bogată experiență, în diferite intervale orare, copiii având astfel posibilitatea de a încerca mai multe sporturi, se arată într-un comunicat de presă transmis de DJST Constanţa, semnat de directorul executiv Emiran Reşit.

„Ne dorim să atragem copiii către sport, iar HERCULES este un proiect care a crescut frumos și este așteptat și de cei mici, și de părinți, deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenția Națională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creștem baza de selecție pentru sportul de performanță și ne dorim, în același timp, o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore”, a declarat Elisabeta Lipă, președinte al Agenției Naționale pentru Sport.

Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale la nivel local, încheiate între Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Constanţa și cluburi din municipiul și județul Constanța, care vor sprijini buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe.

Informațiile privind datele, locațiile și antrenorii, precum și modalitățile de înscriere vor fi disponibile pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.