spot_imgspot_img

DJST Constanţa: Elevii, invitaţi vara aceasta să ia parte la proiectul „HERCULES”

spot_img

În perioada 1 iulie – 6 august 2023, Agenția Națională pentru Sport, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, va desfășura Proiectul ”HERCULES”, un program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 și 14 ani, pe timpul vacanțelor școlare, cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline. Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului și a-i aduce mai aproape de performanță.

Astfel, elevii constănțeni sunt invitați să petreacă activ, gratuit, cinci săptămâni din vacanța de vară, în care vor descoperi tainele a 12 discipline sportive: baschet, volei, scrimă, tenis, kendo, karate, judo, fotbal, rugby, yachting, canotaj, caiac canoe.

Cursurile de inițiere vor fi susținute de antrenori cu o bogată experiență, în diferite intervale orare, copiii având astfel posibilitatea de a încerca mai multe sporturi, se arată într-un comunicat de presă transmis de DJST Constanţa, semnat de directorul executiv Emiran Reşit.

„Ne dorim să atragem copiii către sport, iar HERCULES este un proiect care a crescut frumos și este așteptat și de cei mici, și de părinți, deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenția Națională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creștem baza de selecție pentru sportul de performanță și ne dorim, în același timp, o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore”, a declarat Elisabeta Lipă, președinte al Agenției Naționale pentru Sport.

Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale la nivel local, încheiate între Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Constanţa și cluburi din municipiul și județul Constanța, care vor sprijini buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe.

Informațiile privind datele, locațiile și antrenorii, precum și modalitățile de înscriere vor fi disponibile pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat,...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o...
spot_img

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film şi muzică veche, între 20 şi 29 iunie, la Ateneu

Cea de-a III-a ediţie a Athenaeum Summer Festival, un eveniment care include în program lucrări celebre de muzică clasică, jazz, muzică din filme, muzică...

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.