spot_imgspot_img

Echipa feminină a României s-a calificat în optimile Mondialelor de tenis de masă din Coreea de Sud

spot_img

Selecţionata feminină de tenis de masă a României s-a calificat direct în optimile de finală ale Campionatelor Mondiale pe echipe de la Busan (Coreea de Sud), luni, după ce a învins Serbia cu 3-1 în ultimul său meci din Grupa a 7-a.

România a câştigat grupa cu victorii pe linie, 3-0 cu Suedia, 3-0 cu Canada, 3-1 cu Singapore şi 3-1 cu Serbia.

Meciul jucat contra Serbiei a fost mai dificil decât era de aşteptat, cea mai bună jucătoare a României, Bernadette Szocs, fiind condusă cu 2-1 la seturi de Sabina Surjan, care ameninţa să restabilească egalitatea (2-2). În cele din urmă, Bernie s-a mobilizat şi a întors scorul, câştigând cu 3-2, iar acest punct a parafat victoria tricolorelor.

Szocs a obţinut două victorii, 3-0 (11-8, 11-4, 11-7) cu Tijana Jokic şi 3-2 (12-10, 8-11, 10-12, 11-6, 11-5) cu Surjan, celălalt punct al tricolorelor fiind adus de Andreea Dragoman, 3-1 (11-6, 11-6, 5-11, 11-8). Punctul Serbiei a fost adus de Izabela Lupulesku, victorioasă cu 3-1 (4-11, 11-9, 12-10, 11-4) în faţa Elenei Zaharia.

România ocupă primul loc, cu 8 puncte (4 jocuri), urmată de Suedia, 5 puncte (3 j), Singapore, 4 p (3 j), Serbia, 4 p (3 j), Canada, 3 p (3 j).

Lotul feminin este format din Bernadette Szocs, constănţeanca Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia (CSM Constanţa), antrenorii Viorel Filimon (CSM Constanţa), Mihaela Şteff şi kinetoterapeutul Petruţ Ghiţă.

La competiţie participă 40 de echipe, la feminin şi masculin. Campionatele Mondiale pe echipe sunt criteriu de calificare pentru JO Paris 2024, iar primele opt echipe vor avea asigurată calificarea directă la Jocurile Olimpice.

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct în optimile de finală, iar formaţiile de pe locurile 2 şi 3 vor accede în şaisprezecimi.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.