spot_imgspot_img

Ediţia a V-a a concursului internaţional „Constanţa International Competition-Festival for Young Pianists”, la final

spot_img

Cea de-a cincea ediţie a concursului internaţional „Constanţa International Competition-Festival for Young Pianists” s-a încheiat cu succes, având un număr de 32 de premianţi în premiile I, II și III.

Tineri pianişti din România, dar şi din străinătate au avut ocazia să îşi exprime performanța pe scena sălii „Sergiu Celibidache” a Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, în perioada 26 – 29 octombrie 2023.

Competiția a fost organizată de către Asociaţia Nihil Sine Arte din Constanța, în parteneriat cu Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria” și Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”.

În competiţie s-au înscris numeroși concurenţi din multe oraşe din România, dar şi Republica Moldova, Italia, Regatul Unit.

Juriul concursului a acordat artiştilor instrumentişti numeroase premii în diplome şi bani, dar și multe premii speciale de interpretare, premii speciale constând în recitaluri de pian, mastere de pian și vizite de lucru la Academia Regală din Londra, Regatul Unit, „Constanța International CompetitionFestival for Young Pianists” fiind unicul concurs din România, dar și din Europa care a acordat 6 premii speciale „Concert de pian cu orchestra”, trei dintre ele fiind oferite prin amabilitatea managerului Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vălcea, profesorul Petruț Constantinescu, alte trei de managerul Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, soprana Daniela Vlădescu.

În urma acestui proiect, 7 elevi ai Colegiului Naţional de Arte “Regina Maria” din Constanţa au fost selectaţi pentru un masterclass de pian cu pianista Cristina Popescu Stănești, conferențiar universitar și decan al Facultății de Interpretare Instrumentală, Universitatea de Muzică din București.

„Concursul „Constanţa International Competition-Festival for Young Pianists” îşi propune să încurajeze tinerele talente constănțene, dar și din întreaga țară și străinătate, să-şi exprime emoţia şi abilităţile într-o competiţie de mare performanţă pianistică, al cărei număr de participanţi şi câstigători creşte de la an la an,” au transmis reprezentații Primăriei Constanța.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.