spot_imgspot_img

Fetele profesorului Paul Neagu, veritabil „maraton” de bob, pe traseul St. Moritz – Sigulda – Lillehammer

spot_img

Sportiva constănţeană Andreea Grecu (antrenor, prof. Paul Neagu) s-a clasat pe locul şapte în proba feminină de monobob din cadrul etapei de Cupă Mondială găzduită de exclusivista staţiune elveţiană St. Moritz.

Pe prima poziţie a terminat Lisa Buckwitz, germana fiind urmată, în ordine, de compatrioata sa Laura Nolte şi de australianca Bree Walker.

Cealaltă reprezentantă a ţării noastre în competiţia din Elveţia, Georgeta Popescu, a terminat reuniunea pe locul 20.

În proba feminină de bob două persoane, Andreea Grecu a făcut pereche cu împingătoarea Teodora Vlad, alături de care s-a clasat pe locul 12.

„Andreea a avut număr de start în faţă la monobob. Asta nu este bine pe o pârtie naturală, aşa cum este cea de la St. Moritz.

În prima manşă, a avut un start foarte bun, la numai o sutime de Buchwitz, iar în manşa a doua a fost la trei sutimi de Buchwitz şi de americanca Love. Aceste lucruri arată că Andreea s-a antrenat bine în perioada sărbătorilor”, a declarat profesorul Paul Neagu.

Imediat după concursul de dublu, sportivele tricolore şi antrenorul lor au urcat în maşină şi au traversat Europa, parcurgând traseul St. Moritz – Sigulda, ce însumează 2.200 kilometri, în 29 de ore.

„Mecanicul şi cu mine am condus nonstop! Avem patru zile de antrenament aici, în Sigulda. Sper să fie cu folos.

Peste trei săptămâni, aici se vor desfăşura Campionatele Europene! Facem totul astfel încât să nu ne reproşăm nimic. Vom fi alături de cele mai bune sportive de pe continent. Aşteptăm momentul, Andreea este optimistă.

Avem sprijinul federaţiei şi al COSR-lui, avem şi materialul necesar. Acum mai depinde de moment, ne trebuie şi puţin noroc”, a mai spus profesorul Neagu.

Până la startul Campionatelor Europene, tricolorele vor mai participa la etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer (Norvegia), care va avea loc în week-end.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.