spot_imgspot_img

Finalizarea proiectelor de decolmatare, cea mai importantă realizare a Administraţiei Deltei

spot_img

Finalizarea celor trei proiecte de decolmatare a unor canale din Deltă este principala realizare a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în anul 2023, în opinia guvernatorului Rezervaţiei, Bogdan Bulete.

Cele trei proiecte au fost finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, au vizat curăţarea a circa 153 de kilometri de canale, au avut un buget total estimat de peste 62 de milioane de lei şi au început în urmă cu aproape doi ani.

„Unul din principalele reproşuri la adresa Administraţiei Deltei este că nu se implică în activitatea de decolmatare, ceea ce e uşor neadevărat pentru că de-a lungul timpului am insistat şi vom insista pentru decolmatare, activitate necesară pentru echilibrul ecologic al Deltei”, a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Bulete.

El a subliniat importanţa unui sistem care să le ofere specialiştilor date despre evoluţia naturală a cursurilor din apă, astfel încât autorităţile să nu mai fie nevoite să revină periodic cu lucrări de decolmatare în aceleaşi zone.

„Avem nevoie de modelul hidrologic al Deltei. În cadrul proiectului privind revizuirea Planului de management al Rezervaţiei, a fost achiziţionat un soft pentru a vedea cum se desfăşoară evoluţia corpurilor de apă. Este imperios necesară, pentru că în regimul precedent îndiguirea Deltei, evacuarea apei din anumite zone pentru a crea suprafeţe agricole au dus la situaţia de acum şi au schimbat realitatea naturală a Deltei, modificând şi direcţia cursului de apă, dar mai ales zonele unde apa şi sedimentele se puteau desfăşura, astfel încât să creeze noi teritorii şi nu să colmateze zonele deja existente”, a mai spus guvernatorul Rezervaţiei, Bogdan Bulete.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.