spot_imgspot_img

Fostul vicepreşedinte Mike Pence, rol cheie în rechizitoriul împotriva lui Donald Trump

spot_img

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence, care a zădărnicit încercările preşedintelui de atunci Donald Trump de a rămâne la putere după ce Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din 2020, joacă un rol cheie în rechizitoriul care îl acuză pe Trump de uneltire pentru fraudarea alegerilor în Statelor Unite, relatează Reuters.

La 6 ianuarie 2021, rolul lui Pence era să ia parte la o datorie ceremonială la Capitoliul SUA: să certifice rezultatele alegerilor din noiembrie 2020 care au arătat că Biden l-a învins pe Trump.

Trump, lucrând cu alţi şase complotişti, l-a împins pe Pence să refuze să certifice rezultatele pe baza acuzaţiilor sale de fraudă electorală în mai multe rânduri, susţine rechizitoriul.

Dar vicepreşedintele, care a stat alături de Trump timp de patru ani furtunoşi, a refuzat.

În rechizitoriul de 45 de pagini al procurorului special Jack Smith împotriva lui Trump, Pence este un participant frecvent la naraţiune, care include amintiri detaliate ale convorbirilor şi conversaţiilor private.

Rechizitoriul îl descrie pe Trump făcând presiuni asupra lui Pence pentru a răsturna sau pentru a manipula rezultatele alegerilor din 2020 în mai multe ocazii în săptămânile dinaintea datei de 6 ianuarie, inclusiv în ziua de Crăciun 2020.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.