spot_imgspot_img

Fotbal, echipa naţională / Drăguşin: „Începem cu gândul să trecem de faza grupelor, e un obiectiv pe care îl putem atinge”

spot_img

Fotbalistul Radu Drăguşin a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută în cantonamentul echipei naţionale de fotbal a României din Wurzburg (Germania), că el şi colegii săi încep Campionatul European cu gândul de a trece de faza grupelor, obiectiv realizabil în opinia sa.

„Începem cu gândul că vrem să ieşim din grupă, ăsta este obiectivul nostru. Şi cred că e un obiectiv pe care îl putem atinge. Trebuie să avem încredere că putem face un European bun.

Felul în care ne apărăm la Tottenham este diferit de modul în care ne apărăm la naţională. Dar, cu cât te mulezi mai bine pe cerinţele antrenorului, cu atât devii un jucător mai bun”, a spus el.

Întrebat dacă România este outsidera Grupei E din care mai fac parte Belgia, Ucraina şi Slovacia, fundaşul a răspuns: „Nu neapărat, eu nu văd aşa situaţia”. „În perioada următoare, vom studia foarte bine Ucraina şi vom face un plan pentru a câştiga meciul. Statistic vorbind, primele două meciuri din grupă sunt foarte închise. Echipele nu riscă, sunt foarte aşezate. Însă în această grupă fiecare meci te poate califica sau te poate scoate. Noi trebuie să fim echilibraţi. Nu trebuie nici să ne aruncăm, însă nici să avem o abordare foarte moale”, a adăugat el.

Radu Drăguşin a menţionat că îşi doreşte ca suporterii să vină în număr cât mai mare la meciurile echipei naţionale.

„Suntem bucuroşi să ne aflăm aici şi că mulţi suporteri au venit să ne vadă la antrenament. Şi sperăm să avem un număr mare de fani la fiecare meci pe care îl vom disputa aici. Poate suporterii nu îşi dau seama cât de importanţi sunt ei în momentele dificile… dar un ‘Hai, România’ strigat de tot stadionul îţi dă o energie incredibilă. Este foarte mult entuziasm aici pentru noi… din momentul în care am aterizat am văzut cum am fost primiţi şi câţi români au venit aici pentru noi. Este un sentiment de mândrie să ne aflăm aici pentru că este un lucru pentru care am muncit şi pe care ni l-am dorit”, a explicat fundaşul.

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.