spot_imgspot_img

Fotbal, echipa naţională / Stanciu: „Mi-aş dori ca Moruţan să nu fie accidentat şi să fie cu noi aici”

spot_img

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat, marţi, că şi-ar dori dacă s-ar putea ca mijlocaşul Olimpiu Moruţan, care va rata EURO 2024, să nu fie accidentat şi să se pregătească şi el de participarea la turneul final din Germania.

„Am vorbit cu Moruţan. În astfel de momente, pentru că şi eu am trecut prin ele, nu cred că poţi fi încurajat cu mesaje, pentru că e clar că nu suntem în pielea lui. Vreau însă să ştie că suntem alături de el şi că nu e singur. Cu siguranţă vom juca şi cu gândul la el la acest European. Dacă ar fi să schimb un lucru, aş schimba accidentarea lui Moruţan. Mi-aş dori să nu fie accidentat şi să fie şi el aici cu noi”, a spus Stanciu într-un interviu acordat FRF TV.

Mijlocaşul Olimpiu Moruţan s-a accidentat grav în meciul echipei sale, Ankaragucu, cu Beşiktaş (0-0), din prima manşă a semifinalelor Cupei Turciei, suferind o ruptură la tendonul lui Ahile de la piciorul drept. În urma acestei accidentări, Moruţan va rata participarea la EURO 2024 (14 iunie-14 iulie).

Nicolae Stanciu a mai afirmat că de abia aşteaptă să joace din nou la un turneu final.

„Sunt mai nerăbdător ca niciodată. Am mai avut şansa să trec printr-o astfel de perioadă şi înainte de participarea la EURO 2016, însă acum parcă totul e diferit faţă de atunci, de ceea ce am simţit atunci. Eram puşti atunci, dar acum mă bucur de toate momentele şi apreciez toate clipele acestea de dinainte de turneul final. Aceste momente pe care le petrecem împreună sunt de nepreţuit. Senzaţia pe care o am e de 1.000 de ori mai bună decât aşteptările pe care le aveam. Eu am mai spus că tricoul naţionalei este totul pentru mine şi aşa va rămâne pentru tot restul vieţii”, a explicat el.

Căpitanul speră ca partidele amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein să fie două antrenamente foarte bune pentru echipa naţională înaintea participării la EURO 2024.

„Aceste două partide îmi doresc să fie ca două antrenamente foarte, foarte bune. E important să ieşim sănătoşi de pe teren, pentru că am văzut ce se poate întâmpla. Sigur că trebuie să fim foarte concentraţi şi să ne implicăm sută la sută, dar trebuie să avem şi grijă să nu ne accidentăm. Avem nevoie de toată lumea la EURO”, a mai afirmat Stanciu.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Bulgaria şi Liechtenstein, în 4 (ora 21:30), respectiv 7 iunie (ora 21:00), ambele pe Stadionul Steaua din Capitală, în ultimele partide test înaintea participării la EURO 2024. La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va face parte din Grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.