spot_imgspot_img

Fotbal, EURO 2024 / Edward Iordănescu: „Suporterii să fie pregătiţi şi pentru momente mai grele!”

spot_img

Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, vineri, într-un interviu, difuzat pe canalul de YouTube al FRF, că Ucraina, prima adversară de la EURO 2024, are experienţa turneelor finale, ceea reprezintă un atu faţă de echipa naţională de fotbal a României.

„Simt echipa motivată, capacitată, este foarte important însă să fim şi echilibraţi, ştim foarte bine ce avem de făcut. Suntem conştienţi că Ucraina este o echipă cu foarte multe calităţi individuale, au jucători la echipele de top din Europa şi sunt 15 sau 16 jucători care au fost şi la ultimul turneu final, asta înseamnă experienţă şi e un atu în plus comparativ cu noi”, a declarat Iordănescu.

„Privim EURO cu mult entuziasm şi cu multă energie pozitivă, cu speranţă, dar în acelaşi timp extrem de responsabili. Şi suntem capacitaţi pentru că reprezentăm România. E o bucurie pentru mine, dar şi o responsabilitate, pentru că îmi doresc împreună cu grupul frumos pe care l-am format să reprezentăm cu cinste România. La final să dea Dumnezeu să adunăm puncte suficiente pentru a face un prim pas pentru ieşire din grupe. Sunt momente unice, pentru care un antrenor munceşte şi visează, este un vis împlinit. Am realizat o calificare frumoasă şi ne dorim să prelungim acest moment cât mai mult. Acum este o nouă provocare, la un cu totul alt nivel, este ceea ce am produs noi prin performanţele pe care am făcut-o. Am câştigat aceste momente unice, vrem să le trăim la maximum, dar vrem să ieşim bine din ele şi să fie o lecţie atât pentru noi cât şi pentru generaţiile care urmează, şi anume că se poate atunci când dai totul şi când pui ce e mai bun în joc”, a adăugat acesta.

Edward Iordănescu le-a transmis suporterilor români care vor asista la partidele de la EURO 2024 că trebuie să se aştepte şi la momente mai grele: „Vreau să le transmit suporterilor români că vrem să fie alături de noi şi că trebuie să fie pregătiţi şi pentru momente mai grele. Sunt normale la un astfel de nivel, trebuie să se încarce cu răbdare, cu energie şi atunci când va fi mai greu pentru noi, să fie prezenţi şi să ne facă să simţim asta, pentru că împreună cu siguranţă avem o cu totul altă forţă”.

La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va debuta pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.