spot_imgspot_img

FR de Volei: Amenzi de 20.000 euro pentru echipele care refuză participarea în cupele europene

spot_img

Echipele de club care refuză participarea în cupele europene deşi sunt eligibile şi şi-au câştigat acest drept prin locul ocupat la finalul unui sezon competiţional vor fi amendate cu 20.000 de euro, conform unei hotărâri luate de Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei şi publicate pe site-ul oficial.

De asemenea, formaţiile care optează pentru participarea într-o cupă europeană deşi sunt eligibile pentru o competiţie continentală superioară din punct de vedere valoric vor fi sancţionate cu 10.000 de euro.

„Echipele care se califică în cupele europene şi nu se înscriu în competiţia pentru care sunt eligibile, vor plăti o amendă de 10.000 de euro. Neparticiparea în cupele europene, deşi acest drept a fost obţinut pe teren, duce la amendarea respectivei echipe cu 20.000 de euro. Neachitarea sancţiunilor duce la neînscrierea în Campionatul Naţional din ediţia următoare”, se arată în decizia Consiliului Director.

Tot în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a decis ca echipele care se retrag din Divizia Al să fie amendate cu 5.000 de euro sau 10.000 de euro.

„S-a votat în unanimitate ca echipele care se retrag din Divizia Al înainte de începerea sezonului să plătească o amendă de 5.000 de euro. Dacă această retragere survine în timpul campionatului, amenda va fi de 10.000 de euro”, se mai arată în decizia Comitetului Director.

România va fi reprezentata de opt echipe în ediţia viitoare a cupelor europene, conform unui anunţ făcut la 12 iunie de Federaţia Româna de Volei.

Astfel, la feminin s-au înscris patru echipe, campioana CSM Volei Alba Blaj va merge în Liga Campionilor, vicecampioana CSM Târgovişte nu s-a înscris în competiţiile europene, la fel ca CS Rapid Bucureşti (locul 4) şi CS Dinamo Bucureşti (locul 5). CSM Lugoj (locul 3) va juca în Cupa Challenge, la fel ca şi CSO Voluntari (locul 6) şi CSM Bucureşti (7).

La masculin, campioana CSM Arcada Galaţi va juca în Liga Campionilor, câştigătoarea Cupei României, SCM ”U” Craiova (locul 3 în Divizia A1), merge în Cupa CEV, iar CSA Steaua Bucureşti (2) şi CS Dinamo Bucureşti (4) au optat pentru a evolua în Cupa Challenge.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.