spot_imgspot_img

Frumos cadou: medalia de aur! Andreea Grecu, pe locul întâi la Cupa Europei de la Lillehammer

spot_img

Sportiva constănțeană Andreea Grecu a demarat în forță noul sezon competițional de bob.

Joi, 30 noiembrie, chiar de ziua numelui, zi în care creștenii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a cucerit medalia de aur în proba feminină de monobob din cadrul Cupei Europei de la Lillehammer (Norvegia), primul concurs la care participă în actuala stagiune. Și ce concurs puternic! Cea mai bună dovadă este că între timpul campioanei și cel al ocupantelor locului opt (pentru că au fost două sportive care au oprit acele cronometrelor fix în același timp!) a fost o diferență de mai puțin de o secundă, iar departajarea pe podium s-a făcut la potou!

Astfel, Andreea Grecu a terminat pe prima poziție, într-un minut, 51 de secunde, 52 sutimi, medalia de argint i-a revenit germancei Maureen Zimmer (1:51.78), în timp ce Katrin Beierl, din Austria, a intrat în posesia medaliei de bronz, cu timpul de 1:51.91.

În imediata vecinătate a podiumului s-a aflat Adele Nicoll (Marea Britanie; 1:52.23), urmată, în ordine, de Inola Blatty (Elveția; 1:52.25), Patricia Tajcnarova (Cehia; 1:52.37), Debora Annen (Elveția; 1:52.39), Linda Weiszewski (Polonia; 1:52.40) și Kelly Van Petegem (Belgia; 1:52.40).

La startul probei, s-au aliniat în total 21 de sportive, iar cea de-a doua reprezentantă a țării noastre, Georgeta Popescu, a încheiat reuniunea pe poziția a 13-a.

„Pentru noi, a fost primul concurs de Cupă a Europei din actualul sezon. Anterior, s-a desfășurat o etapă de Cupă Mondială în China, la Beijing, dar numai la masculin.

Andreea a reușit performanța de a o învinge pe germanca Maureen Zimmer, care, acum o săptămână, devenise vicecampioană a Germaniei la monobob, după Laura Nolte.

Faptul că a bătut-o la start în a doua manșă arată că Andreea este foarte bine pregătită. Sezonul de atletism din vară a fost ceea ce Andreea avea nevoie. Nu a slăbit, s-a menținut la greutatea de 73 kg. Locurile 6 la 100 m și 5 la 200 m arată că suntem pe drumul cel bun în primii 50m!

Totodată, timpii realizați în sosire arată că cele patru săptămâni de pregătire cu echipa Germaniei au fost bune!

Foarte important este și faptul că și-a făcut record de start, îmbunătățindu-și performanța cu două sutimi, de la 5.68 anul trecut, la 5.66 azi.

Suntem toată echipa mulțumită!”, a declarat, pentru TomisNord, profesorul Paul Neagu.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.