spot_imgspot_img

Fundaţia Regală Margareta a României: Campanie pentru sprijinirea seniorilor aflaţi în situaţii dificile

spot_img

Fundaţia Regală Margareta a României lansează Campania „Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!”, pentru a sprijini de sărbători şi pe parcursul anului ce urmează seniorii aflaţi în situaţii dificile de viaţă.

„’Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!’ este îndemnul adresat antreprenorilor şi liderilor din companii, pe care Fundaţia Regală îi invită să se alăture eforturilor de a susţine nevoile urgente ale vârstnicilor, pentru care timpul nu mai este un aliat. Investirea a 20% din impozitul pe profit sau venit din anul 2023 şi/sau redirecţionarea impozitului neutilizat în 2022 prin Declaraţia 177 reprezintă o mare oportunitate de a folosi taxele pentru o cauză concretă”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În 2023, datele statistice oferite de Institutul Naţional de Statistică referitoare la seniorii din România sunt, în continuare, îngrijorătoare: populaţia rezidentă de vârstnici peste 65 de ani depăşeşte 3,7 milioane de persoane, iar aproape 1,9 milioane dintre ei au rămas singuri (luând în calcul seniorii cărora le-au murit partenerii şi pe cei necăsătoriţi sau divorţaţi). Conform indicatorilor statistici ai Casei Naţionale de Pensii Publice privind pilonul I, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost în noiembrie de 2.009 lei.

Fundaţia Regală Margareta a României a sprijinit până în acest moment al anului 3.000 de seniori şi a oferit granturi pentru 23 de ONG-uri din România care, prin serviciile sociale locale, au răspuns diverselor nevoi ale vârstnicilor din comunităţile lor.

Numărul celor care sunt în dificultate şi caută ajutor este în creştere, iar Fundaţia Regală Margareta a României îşi propune să ajute anul următor peste 4.000 de seniori, prin proiecte sociale proprii şi prin partenerii sociali.

Potrivit sursei citate, persoanele vârstnice beneficiază de ajutor material – tichete sociale, produse igienice şi sanitare sau paramedicale, bunuri de necesitate, sprijin practic – îngrijire sau menaj la domiciliu, livrarea cumpărăturilor sau a medicamentelor acasă, consiliere socială şi îndrumare către servicii de suport accesibile în comunitate, dar şi susţinere emoţională, prin activităţi de socializare, servicii de alinare a singurătăţii sau consiliere psihologică.

Fundaţia Regală Margareta a României vrea să ajute peste 4.000 de seniori în anul 2024, iar pentru o astfel de susţinere sunt necesare resurse suplimentare. În acest scop, Fundaţia apelează la implicarea companiilor şi a persoanelor fizice.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.