spot_img

Fundaţia Regală Margareta a României: Campanie pentru sprijinirea seniorilor aflaţi în situaţii dificile

spot_img

Fundaţia Regală Margareta a României lansează Campania „Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!”, pentru a sprijini de sărbători şi pe parcursul anului ce urmează seniorii aflaţi în situaţii dificile de viaţă.

„’Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!’ este îndemnul adresat antreprenorilor şi liderilor din companii, pe care Fundaţia Regală îi invită să se alăture eforturilor de a susţine nevoile urgente ale vârstnicilor, pentru care timpul nu mai este un aliat. Investirea a 20% din impozitul pe profit sau venit din anul 2023 şi/sau redirecţionarea impozitului neutilizat în 2022 prin Declaraţia 177 reprezintă o mare oportunitate de a folosi taxele pentru o cauză concretă”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În 2023, datele statistice oferite de Institutul Naţional de Statistică referitoare la seniorii din România sunt, în continuare, îngrijorătoare: populaţia rezidentă de vârstnici peste 65 de ani depăşeşte 3,7 milioane de persoane, iar aproape 1,9 milioane dintre ei au rămas singuri (luând în calcul seniorii cărora le-au murit partenerii şi pe cei necăsătoriţi sau divorţaţi). Conform indicatorilor statistici ai Casei Naţionale de Pensii Publice privind pilonul I, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost în noiembrie de 2.009 lei.

Fundaţia Regală Margareta a României a sprijinit până în acest moment al anului 3.000 de seniori şi a oferit granturi pentru 23 de ONG-uri din România care, prin serviciile sociale locale, au răspuns diverselor nevoi ale vârstnicilor din comunităţile lor.

Numărul celor care sunt în dificultate şi caută ajutor este în creştere, iar Fundaţia Regală Margareta a României îşi propune să ajute anul următor peste 4.000 de seniori, prin proiecte sociale proprii şi prin partenerii sociali.

Potrivit sursei citate, persoanele vârstnice beneficiază de ajutor material – tichete sociale, produse igienice şi sanitare sau paramedicale, bunuri de necesitate, sprijin practic – îngrijire sau menaj la domiciliu, livrarea cumpărăturilor sau a medicamentelor acasă, consiliere socială şi îndrumare către servicii de suport accesibile în comunitate, dar şi susţinere emoţională, prin activităţi de socializare, servicii de alinare a singurătăţii sau consiliere psihologică.

Fundaţia Regală Margareta a României vrea să ajute peste 4.000 de seniori în anul 2024, iar pentru o astfel de susţinere sunt necesare resurse suplimentare. În acest scop, Fundaţia apelează la implicarea companiilor şi a persoanelor fizice.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Liga Naţională de handbal masculin: CSM Constanţa, repriză secundă perfectă în duelul cu CSM Bucureşti

Victorie la 9 goluri pentru CSM Constanța! Formaţia de...

Mondialele de bob! Echipa profesorul Paul Neagu, încurajată de fostul împingător al Prinţului Albert de Monaco

Oaspete de seamă în „cartierul general” al lotului naţional...

Să vină punctele, să curgă victoriile! Week-end incendiar pentru echipele CSM-ului Constanţa

O nouă săptămână plină, cu meciuri importante pentru echipele...
spot_img

Liga Naţională de handbal masculin: CSM Constanţa, repriză secundă perfectă în duelul cu CSM Bucureşti

Victorie la 9 goluri pentru CSM Constanța! Formaţia de la malul mării s-a impus, cu scorul de 34-25 (12-11), pe terenul celor de la...

Mondialele de bob! Echipa profesorul Paul Neagu, încurajată de fostul împingător al Prinţului Albert de Monaco

Oaspete de seamă în „cartierul general” al lotului naţional feminin de bob al României, care participă, în acest week-end, la Campionatele Mondiale de la...

Să vină punctele, să curgă victoriile! Week-end incendiar pentru echipele CSM-ului Constanţa

O nouă săptămână plină, cu meciuri importante pentru echipele de volei, baschet, handbal și rugby ale CSM Constanţa, în ligile naționale, dar și în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.