spot_imgspot_img

Gheorghe Hagi: Asta trebuie să fie ambiţia actualei generaţii, să ne depăşească pe noi

spot_img

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a afirmat, după victoria cu Elveţia, scor 1-0, marţi seara, pe Arena Naţională, că ambiţia actualei echipe naţionale de fotbal a României ar trebui să fie aceea de a depăşi performanţele Generaţiei de Aur.

„Tot ce am realizat noi în America a fost să lăsăm un loc de ‘bună ziua’, să vină altă generaţie să facă mai multe lucruri decât noi. De aia este istorie, ca să poţi să o depăşeşti. Asta trebuie să fie ambiţia lor, să ne depăşească pe noi”, a spus Hagi.

Liderul Generaţiei de Aur a lăudat prestaţia echipei naţionale în preliminariile EURO 2024 şi pe selecţionerul Edward Iordănescu, care a reuşit să dea forţă grupului.

„Mai bine de atât nu se putea, să rămânem neînvinşi. Copiii au jucat foarte bine, e o campanie reuşită din toate punctele de vedere. Toată România avea nevoie de aşa ceva şi e fericire pentru toată lumea. Copiii s-au deschis, deja acum au mai mult curaj, uşor-uşor o să vină şi mai multă personalitate şi au un potenţial foarte bun. Clar că la meciul din Ungaria (2-1 cu Israelul, n. red.) a fost presiunea mai mare, acum trebuia gestionată bine situaţia, chiar au făcut acest lucru. Toată lumea aştepta acest lucru, de mult timp România are nevoie de calificare, de performanţă, pentru că doar aşa poate veni entuziasmul şi să progresăm zi de zi. Trebuie să progresăm, să fim mai buni, să ajungem la nivel european. Mergem în Germania să-i susţinem, e un grup foarte bun. E meritul lui Edi Iordănescu sută la sută că a format acest grup, felicitările mele şi să o ţină tot aşa. Marea provocare va veni de acum încolo, pentru că adversarii vor fi din ce în ce mai buni şi va trebui să ridice nivelul”, a mai spus Hagi.

Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Denis Alibec (50) şi au terminat grupa neînvinşi, urmând să se afle în urna a doua valorică la tragerea la sorţi din 2 decembrie pentru grupele turneului final din Germania.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.