spot_imgspot_img

Handbal feminin / Pera: „Trofeul Carpaţi, o bună oportunitate pentru a ne edifica în privinţa lotului pentru Mondiale”

spot_img

Trofeul Carpaţi la handbal feminin, programat în perioada 23-25 noiembrie, la Bistriţa, reprezintă o bună oportunitate pentru a se edifica în privinţa lotului echipei României pentru Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia şi Norvegia, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, selecţionerul Florentin Pera.

„Sunt mulţumit de modul cum au răspuns fetele încă de la primul antrenament, atmosfera este foarte bună, fete s-au prezentat cu multă dorinţă, motivate, în vederea pregătirii Campionatului Mondial. Trofeul Carpaţi reprezintă o bună oportunitate de a ne edifica în privinţa lotului şi a aspectelor ce trebuie îmbunătăţite, conturate, în perspectiva celui mai important turneu final din acest ciclu olimpic, Campionatul Mondial din Danemarca. Într-adevăr, mi-aş fi dorit ca lotul să fie apt, ne confruntăm cu o serie de probleme medicale, anumite jucătoare, în acest moment, nu sunt la capacitate maximă. Eu sper ca până la primul joc de la Campionatul Mondial, pe 1 decembrie, împotriva Chile, să fim la sută la sută din posibilităţi şi să facem un turneu final reuşit”, a spus Pera.

Florentin Pera a menţionat că, pe lângă Cristina Neagu, mai sunt patru jucătoare cu probleme de sănătate: Alexandra Dindiligan, Daria Bucur, Eliza Buceschi şi Sonia Seraficeanu.

Lotul s-a reunit pe 20 noiembrie, iar România va întâlni, la Bistriţa, în ordine, Elveţia în 23 noiembrie (17:30), Portugalia pe 24 noiembrie (19:30) şi Austria pe 25 noiembrie (17:30).

Turneul va fi o ultimă verificare înaintea participării la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia (29 noiembrie-17 decembrie), la care România va juca în Grupa E, la Herning (Danemarca), urmând să înfrunte în ordine Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

Echipa naţională de handbal feminin a României are ca obiectiv la Campionatul Mondial clasarea pe unul dintre locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.