spot_img

Întâlnire cu ambasadorul Irlandei în România, E.S. Paul McGarry, la Universitatea „Ovidius”

spot_img

Excelența Sa Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România, a participat, marți, 28 martie 2023, la o întâlnire cu rectorul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

„Discuţiile au vizat importanța rolului pe care îl are diplomația culturală și educațională pentru dezvoltarea comunității și a întregii regiuni. Întâlnirea a subliniat potențialul ridicat al parteneriatelor noastre universitare, în care dialogul constant și mobilitățile de studenți și cadre didactice se află pe primul plan. Nu în ultimul rând, vizita E.S. Paul McGarry la Universitatea Ovidius din Constanța a reafirmat valorile culturale pe care este clădită strânsa prietenie dintre țara noastră și Irlanda”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Întrevederea a fost urmată de o prelegere la care au luat parte studenții Facultății de Litere, alături de elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, care s-au întors recent dintr-un proiect Erasmus desfășurat în Irlanda. Discuția cu tinerii a vizat aspecte legate de transformarea Irlandei din ultimele decenii, cu accent pe istoria recentă, din anii ‘50 până în prezent, precum și detalii despre reprezentarea culturală a țării, prin scriitorii săi.

Evenimentul a deschis „Săptămâna irlandeză: Diplomație, cultură și teatru”, o serie de manifestări organizate de către Facultatea de Litere pentru a celebra Ziua naţională a Republicii Irlanda.

În cadrul acestor activități, joi, 30 martie 2023, va avea loc o întâlnire online a studenților Facultății de Litere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Irlanda, E.S. Laurențiu-Mihai Ștefan.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.